Πότε κάνουμε το εμβόλιο γρίπης φέτος

Πότε είναι ιδανική περίοδος για να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης, σύμφωνα με τους ειδικούς.Έξαρση γρίπης αλλά και αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών λόγω κορονοϊού καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για τα ζητήματα υγείας των ημερών και…

Πού βρίσκετε το εμβόλιο της γρίπης

Δωρεάν από τα ασφαλιστικά Ταμεία χορηγείται το εμβόλιο γρίπης για το 2022 μόνο με ηλεκτρονική ιατρική

συνταγή, ενώ η προμήθειά του σε τιμή λιανικής κυμαίνεται από 10,72 έως 13,73 ευρώ, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Τα αντιγριπικά εμβόλια φτάνουν σταδιακά στα ψυγεία, ενώ μέχρι στιγμής, στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν φτάσει περίπου 420.000 σκευάσματα. Το 50% έχει διατεθεί στα φαρμακεία και το υπόλοιπο 50% θα παραληφθεί το αργότερο έως τις 10 Οκτωβρίου.

Ποιοι κάνουν αντιγριπικό εμβόλιο το 2022

Τα εξελιγμένα τετραδύναμα εμβόλια καλύπτουν περισσότερα στελέχη του ιού της γρίπης κι έχουν ένδειξη για ενήλικες και παιδιά ηλικίας από έξι μηνών και άνω.

Όπως δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης:

«Αυτή την περίοδο έχουμε έξαρση ιώσεων εξαιτίας των καιρικών αλλαγών, ενώ εκτιμάται ότι θα έχουμε και έξαρση των περιστατικών γρίπης. Όσον αφορά τα αντιγριπικά εμβόλια ήδη υπάρχει αυξημένη ζήτηση, κυρίως από πολίτες που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Αυτοί, βέβαια, δεν πρέπει να αμελούν να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο χρειάζεται περίπου δύο εβδομάδες για να δράσει και να δημιουργήσει αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό.»

Keywords
Τυχαία Θέματα