Φωτιά στον Έβρο: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα για 14η ημέρα – Περικυκλωμένο από τις φλόγες το Σουφλί

Τραγική και κρίσιμη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στον Έβρο, όπου για 14η διαδοχική ημέρα (01/09) οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η πυρκαγιά έχει περικυκλώσει το Σουφλί και έχει περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό.

Την ίδια ώρα, γίνονται συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί, ενώ το βράδυ οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποίηση να είναι σε αυξημένη επιφυλακή.

Παράλληλα,

ήχησε το 112 προκειμένου να παραμένουν σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκκένωσης, ενώ η δημοτική Αρχή ενημέρωσε για την απομάκρυνση των ζώων και μελισσιών προς την Κορνοφωλιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν – κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη – 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ εκ περιτροπής στη διάρκεια της ημέρας επιχείρησαν από αέρος 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και πάλι τα εναέρια μέσα.

Στο μεταξύ, συνολικά 68 πυρκαγιές αντιμετωπίζουν σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 32 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, όπως αναφέρει ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

#Σουφλί

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Παραμείνετε σε ετοιμότητα

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 31, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα