Φωτιά στην Άμφισσα: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβέστες-Φόβοι επέκτασής της στους Δελφούς

Το αδυσώπητο και απειλητικό της «πρόσωπο» προς τους κατοίκους αλλά και τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που έχουν σπεύσει από νωρίς το μεσημέρι για να δώσουν τη δική τους μάχη ενάντια στις φλόγες, δείχνει το τριπλό, πλέον, μέτωπο της φωτιάς στην Άμφισσα.

Ανεξέλεγκτη χαρακτηρίζεται από την πυροσβεστική η πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει στον ελαιώνα της Άμφισσας.

Στόχος είναι το επόμενο δίωρο, οπότε και θα επιχειρούν τα εναέρια μέσα, να μην ξεφύγει προς την κατεύθυνση των Δελφών.

Το μέτωπο προς Σερνικάκι φαίνεται να είναι υπό έλεγχο. Εκεί, αυτή

την ώρα επιχειρούν συνολικά 92 άνδρες.

Σε πλήρη ανάπτυξη, δυστυχώς, είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι στον Ελαιώνα της Άμφισσας.

Αυτή τη στιγμή, εκεί, τα μέτωπα είναι δύο:

Το πρώτο είναι κοντά στη νότια πλευρά του Σερνικακίου. Το χωριό δεν κινδυνεύει αυτή τη στιγμή, εκτός αν αλλάξει η φορά του ανέμου. Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και 6 Α/Φ, πιο συγκεκριμένα δυο PZL, δυο Canadair και κατευθύνονται και δυο Tractores.

Το δεύτερο είναι νοτιοανατιλικά του πρώτου, κοντά στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, για το οποίο ήδη δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Από πλευράς εναέριων μέσων στα μέτωπα επιχειρούν δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο, ενώ στις επίγειες δυνάμεις έχουν προστεθεί άνδρες από Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία, μαζί με το Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Γιάννη Σταθά.

Φόβοι επέκτασης της φωτιάς στους Δελφούς

«Με τέτοιους ανέμους κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και μάλιστα ο ίδιος σημειώνει πως «θα πρέπει μέχρι το τελευταίο φως της μέρας, να έχουμε ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς γιατί διαφορετικά μέσα στη νύχτα τα πράγματα θα γίνουν εφιαλτικά» και ζήτησε «ενίσχυση των επίγειων και εναέριων μέσων όσο είναι ημέρα ακόμη».

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές #πυρκαγιές και τον πολύ υψηλό κίνδυνο #πυρκαγιάς για αύριο Τρίτη 05 Ιουλίου 2022, από την Εκπρόσωπο Τύπου του #Πυροσβεστικού_Σώματος,Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό
https://t.co/zx3mZOdfBs pic.twitter.com/n7JOC3OKqf

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 4, 2022

Πηγή: fokidanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα