Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Οι φλόγες έχουν κυκλώσει τον οικισμό Νέα Ζωή Μάνδρας – Καίγονται σπίτια – Έκκληση για εκκένωση

Τα πάντα στο πέρασμα του απειλεί να κάψει το πύρινο μέτωπο που συνεχίζει να παίρνει τεράστιες διαστάσεις στα Δερβενοχώρια.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως εξαιτίας της μεγάλης αναζωπύρωσης του μετώπου, αυτή τη στιγμή έχουμε συνεχείς εκκενώσεις οικισμών, όπως της Νέας Ζωής και του Νέου Πόντου.

Υπενθυμίζεται, πως το μεσημέρι της Τρίτης (18/7) στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Μάνδρας ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα λόγω της δασικής πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Παράλληλα,

μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Νέας Ζωής Βασίλης Παπανικολάου, έκανε έκκληση για εναέρια μέσα στην περιοχή:

«Είμαστε στο έλεος» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ η Πολιτική Προστασία στέλνει κι εκείνη με τη σειρά της μήνυμα στους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Ελευσίνας, που παραμένουν στα σπίτια τους και τους καλεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατόν.



«Με τους στροβιλισμούς και τις ριπές του ανέμου, τις θερμές μάζες του αέρα μετατοπίζεται το ενεργό μέτωπο.

Το πύρινο αυτό μέτωπο κινείται δυτικά. Γι αυτό και δόθηκε από το 112 η εντολή ουσιαστικά να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις δυτικές αυτές περιοχές όσο και από τη νότια περιοχή.

Τώρα έχει έρθει τελικά στο νότιο κομμάτι προς τη Μάνδρα, γι αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί νέο 112, ούτως ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Λόγω της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδικά τμήματα των περιοχών της Μαγούλας και της Μάνδρας.

Ειδικότερα κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι:

Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα μέχρι τα όρια με Θήβα και στα δύο ρεύματα.Στην οδό Φυλής από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλείστων.Στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.Στις εξόδους της Αττικής Οδού προς Θριάσιο και Μάνδρα.Στην οδό Αγ. Αικατερίνης από Μάνδρα έως λεωφόρο Καταδρομών.

Γαλλία: Στέλνει 2 Canadair, 1 αναγνωριστικό αεροπλάνο και 18 πυροσβέστες στην Ελλάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν, ανακοίνωσε σήμερα (18/07) ότι η χώρα του θα στείλει 2 Canadair, 1 αναγνωριστικό αεροπλάνο και 18 πυροσβέστες στην Ελλάδα για να συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις στην μάχη με τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει ο υπουργός σε ηλεκτρονικό του μήνυμα, «μετά από αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνδρομής η γαλλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας αποφάσισε την αποστολή μίας δύναμης υποστήριξης στην Ελλάδα, η οποία μαστίζεται από μεγάλες φωτιές».

Υπενθυμίζεται ότι κατά το περσινό καλοκαίρι η Ελλάδα όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν στηρίξει την Γαλλία, αποστέλλοντας δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Δερβενοχώρια, Ζωή Μάνδρας – Καίγονται, – Έκκληση,fotia, dervenochoria, zoi mandras – kaigontai, – ekklisi