Φλωρίδης για υποκλοπές: Πολλά κέντρα συντονίστηκαν πάνω στην υπόθεση αυτή για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση

Για «κέντρα που συντονίστηκαν», ενώ «κάποια ήταν ήδη συντονισμένα από πρίν» για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών και ειδικότερα την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Φλωρίδης μίλησε στον ρ/σ ΣΚΑΪ και

τον Άρη Πορτοσάλτε και μεταξύ των δυο έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Φλωρίδης: Μια διοικητική αστοχία μιας υπηρεσίας μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Αυτό που μένει να διερευνηθεί είναι αν όντως τηρήθηκαν τα στοιχεία της νομιμότητας στην υπόθεση. Δηλαδή αν πήγε ένα αίτημα στην αρμόδια εισαγγελέα το οποίο να δικαιολογούσε αυτήν την παρακολούθηση. Αυτά οφείλουν να διερευνηθούν. Έχω την εντύπωση στη συνέχεια, ότι επειδή υπήρξε υπεραντίδραση και πολλά κέντρα συντονίστηκαν πάνω στην υπόθεση αυτή μετά – κάποια ήταν συντονισμένα κι από πριν, τώρα μη γελιόμαστε, έτσι;

Πορτοσάλτε: Για να κάνουν τι αυτά τα κέντρα;

Φλωρίδης: Για να προχωρήσουν στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Πορτοσάλτε: Α, μάλιστα. Ή να κοντύνουν πρώτα από όλα τον Μητσοτάκη ας πούμε.

Φλωρίδης: Μα από εκεί ξεκινάμε. Όταν αποσταθεροποιείς μια κυβέρνηση πρέπει να κοντύνεις τον πρωθυπουργό, αυτό δεν είναι; Άρα λοιπόν εδώ υπήρξε ένας καταπληκτικός συντονισμός, από πολλούς, θα φανεί αυτό στη συνέχεια, τίποτα δεν μένει κρυφό. Για κάποιους που παροικούμε την Ιερουσαλήμ, λοιπόν, ξέρουμε, μπορούμε να υποψιαστούμε τι έχει γίνει, αλλά εν πάση περιπτώσει ο κόσμος δεν θέλει να ακούει γρίφους τώρα. Είναι λοιπόν φανερό ότι με αφορμή αυτήν την υπόθεση και την υπεραντίδραση που υπήρξε, δηλαδή να θεωρηθεί ότι αυτό το ζήτημα είναι το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, και όχι να περιοριστεί στις πραγματικές του διαστάσεις, δηλαδή ποιες; Ότι είναι όντως ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να διερευνηθεί για να υπάρξουν απαντήσεις, ένα. Και δεύτερον, είναι μια ευκαιρία το πολιτικό σύστημα να συζητήσει μία διαχρονική αδυναμία που έχει η θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας και να δει πώς θα τη θεραπεύσει.

Πορτοσάλτε: Και ενώ από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει συγγνώμη ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι, «αν το ήξερα δεν θα το κάναμε έτσι».

Φλωρίδης: Ώριμα πολιτικά συστήματα, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ζήτημα, κάνουν δύο πράγματα. Πρώτο, ζητούν να διερευνηθεί, να διαλευκανθεί η υπόθεση και δεύτερον ζητούν να βρεθούν τα κενά ώστε να προτείνουν τρόπους θεραπείας. Εδώ δεν συνέβη τίποτα από όλα αυτά, όσον αφορά τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και διαφόρων ακόμα άλλων, πολιτικών και μη, που συντονίστηκαν στην υπόθεση αυτή, οι οποίοι επιτέθηκαν αμέσως ζητώντας να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, για μια δεν έχει διερευνηθεί, προσέξτε.

Πορτοσάλτε: Το περίμεναν καιρό δηλαδή, να τους δοθεί η ευκαιρία να επιτεθούν στον Μητσοτάκη. Μην έχουμε και ένα πρωθυπουργό που τα σαρώνει όλα!

Φλωρίδης: Άρη, είναι σαφές αυτό.

Πηγή: ieidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φλωρίδης, Πολλά,floridis, polla