Εύα Καϊλή: Υποψίες σκανδάλου σε πληρωμές στην Ευρωβουλή – Ποιες είναι οι νέες κατηγορίες

Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκιση της η Εύα Καϊλή βρίσκεται για δεύτερη φορά στο στόχαστρο της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης.

Χθες εξετάστηκε στην Ευρωβουλή, κεκλεισμένων των θυρών, η υπόθεση άρσης της ασυλίας της Εύας Καϊλή για μια άλλη υπόθεση που αφορά σε υποψίες σκανδάλου σε πληρωμές στην Ευρωβουλή.

Συγκεκριμένα,όπως μετέδωσε το Mega,

σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η ευρωπαϊκή εισαγγελία στην Πρόεδρο της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα, και δημοσίευσε το Politico, εξετάζονται τρία πράγματα:

– Αν παραπλάνησε το Κοινοβούλιο σχετικά με την τοποθεσία και τις εργασιακές δραστηριότητες των βοηθών της,

– Αν πήρε μερίδιο από τους αποζημιώσεις τους για δήθεν επαγγελματικά ταξίδια,

– Αν πήρε επίσης μίζα από τους μισθούς των συνεργατών της.

Πρόκειται για πολύ σοβαρές καταγγελίες καθώς μιλάμε για επανειλημμένη απάτη και μάλιστα το ποσό που αναφέρεται είναι πάνω από 100.000 ευρώ.

Η αντίδραση Καϊλή

Η κ. Καϊλή φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη, με τον Έλληνα δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο να αντιδρά, λέγοντας ότι όταν γίνονται εσωτερικοί έλεγχοι και τυχόν διαφορές, αυτές λύνονται σε επίπεδο υπηρεσιακό.

Έκανε λόγο για απόπειρα ποινικοποίησης διοικητικών υποθέσεων και αναφέρθηκε σε πολιτικά κίνητρα που προσπαθούν να την στοχοποιήσουν επειδή καταρρέει, όπως είπε, το κατηγορητήριο για την υπόθεση Κατάρ.

Αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα ήταν η αναφορά στις μίζες στους μισθούς των συνεργατών της.

«Σε αντίθεση με όσα ανακριβώς δημοσιεύονται για την Εύα Καϊλή, από τις ενδελεχείς έρευνες από τα αρμόδια θεσμικά όργανα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΛΗΨΗ ‘μίζας’ από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Keywords
Τυχαία Θέματα