Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμα της ΝΔ – Οι «5 Ελλάδες»

Tα αποκαλυπτήρια του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει σήμερα στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, σε πανηγυρική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Το γαλάζιο πρόγραμμα είναι κωδικοποιημένο σε 155 σημεία και το συνθέτουν οι «5 Ελλάδες» – η παραγωγική, η κοινωνική, η ψηφιακή και πράσινη, η δίκαιη και η ισχυρή Ελλάδα.

Η «παραγωγική Ελλάδα»,περιλαμβάνει τον προγραμματικό σχεδιασμό για για τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους φόρους, τις επενδύσεις και την αγορά εργασίας. Άλλωστε

ο πρωθυπουργός ήδη δεσμεύτηκε για αύξηση του κατώτατου μιισθού μέχρι το τέλος στα 950 ευρώ. Επίσης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος εντός της επόμενης τετραετίας.

Η «Κοινωνική Ελλάδα», περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις για το ΕΣΥ όπως και στην Παιδεία, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των Μέσων Μεταφοράς. Ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και των τμημάτων επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων και των 156 κέντρων υγείας, και πρόσληψη 10.000 νοσηλευτών σε βάθος τετραετίας.

Η «Ψηφιακή και Πράσινη Ελλάδα», περιλαμβάνει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στο ψηφιακό κράτος με την περαιτέρω διεύρυνση του gov.gr ώστε μέχρι το 2027, όλες οι διαδικασίες στη δημόσια διοίκηση να είναι ψηφιακές, με ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η «Δίκαιη Ελλάδα» αφορά στη λειτουργία των θεσμών και του κράτους.

Τέλος η «Ισχυρή Ελλάδα» εστιάζει στη συνέχιση της ενίσχυσης της εξωτερικής πολιτικής, της άμυνας και της ασφάλειας του Πολίτη, ενώ περιλαμβάνει και το μεταναστευτικό.

Σήμερα η λήξη προθεσμίας για την υποψηφιότητα κόμματων στις εκλογές

Η αντίστροφη μέτρηση για της εκλογές της 21ης Μαϊού έχει ξεκινήσει και απόψε τα μεσάνυχτα, λήγει η σχετική προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής των κομμάτων, που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτές.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα κρίνει ποια κόμματα πληρούν τα κριτήρια του νόμου, για να είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα