Εκλογές 2023: Τα δυο σενάρια – Κάλπες πριν ή μετά το Πάσχα αλλιώς Μάιο

Εκλογές αρχές Απριλίου είναι το βασικό σενάριο, βάσει του οποίου κινούνται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να «κάψουν» την απλή αναλογική και στη συνέχεια να στηθούν δεύτερες κάλπες για την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας.

Το βασικό σενάριο θέλει την κυβέρνηση να στήνει τις κάλπες τον Απρίλιο και μένει να «κλειδώσει» αν οι πρώτες εκλογές θα γίνουν πριν ή μετά το Πάσχα που «πέφτει» φέτος στις 16 Απριλίου.

Το επικρατέστερο σενάριο

θέλει τις πρώτες εκλογές να γίνονται στις 9 Απριλίου, δηλαδή την Κυριακή των Βαΐων. Σε αυτήν την περίπτωση, οι δεύτερες εκλογές, με το ειδικό μπόνους εδρών, θα γίνουν το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, χωρίς να διαταράσσεται το Πάσχα, αλλά και η διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Το δεύτερο σενάριο θέλει τις πρώτες εκλογές να γίνονται στις 7 Μαΐου. Μάλιστα, σύμφωνα με το STAR, στο τραπέζι υπάρχει ακόμα «ανοικτή» ημερομηνία για τις 30 Απριλίου, ωστόσο και στις δυο αυτές περιπτώσεις, οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν πολύ κοντά στις Πανελλήνιες, κάτι που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση.

Τέλος, άλλωστε, κάποιοι λένε πως δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εισηγηθεί κάλπες ακόμη νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου. Βέβαια, αυτό το σενάριο φαίνεται πως «καίγεται» γιατί συμπίπτουν οι εκλογές στην Τουρκία και συνακόλουθα υπάρχει φόβος για αυξανόμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα