Εκλογές 2023: Γρίφος το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ – Το επιμελείται προσωπικά ο πρωθυπουργός

Την τελευταία εκκρεμότητα για να κλείσει η λίστα με τα πρόσωπα που θα δώσουν τη μάχη στην κρίσιμη αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, αποτελεί το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας επιμελείται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκη, ενώ στόχος του είναι η ριζική ανανέωση του με την συμμετοχή προσώπων

που θα μπορούν να υποστηρίξουν τα μηνύματά της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα ο πρωθυπουργός όπως έχει τονίσει θέλει να ενισχύσει τη γυναικεία παρουσία.

«Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα υπάρχει απόλυτα ισορροπημένη γυναικεία παρουσία», τόνισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης του στην εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη στο MEGA.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημαντική παρουσία των γυναικών καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε υποστηρίξει πως «θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στα πρόσωπα στην επόμενη κυβέρνηση. Σίγουρα θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες».

Σχεδόν σίγουρη πάντως θεωρείται η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, γεγονός που επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά κι από την απουσία του ονόματός του από τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια.

Πιθανή θεωρείται και η συμμετοχή σε αυτό του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, φαίνεται πως θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Μητσοτάκης: Μια Ελλάδα πιο ισχυρή, με αυτοπεποίθηση-Σταθερά, τολμηρά, μπροστά

Την ίδια ώρα ο προεκλογικός αγώνας συνεχίζεται ενώ χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το spot για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, ‘όπου γίνεται αναφορά στις εμβληματικές συμφωνίες ενίσχυσης της ασφάλειας της χώρας με ΗΠΑ, Γαλλία, Αίγυπτο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με τα Rafale και τις Belharra, τις συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ, το φράχτη στον Έβρο για την προστασία των συνόρων καθώς στην ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

«Μια Ελλάδα πιο ισχυρή, με αυτοπεποίθηση», έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο όπου προβάλλεται βίντεο της ΝΔ με τα εξής μηνύματα:

«Η Ελλάδα σήμερα έχει συνάψει συμφωνίες που ενισχύουν την ασφάλειά της με Γαλλία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο και ΗΑΕ. Εκπροσωπείται επάξια στο εξωτερικό και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προστατεύει τα σύνορά της. Εξοπλίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Οριοθετεί τις ΑΟΖ της. Επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά». 

Καθήκον κάθε Πρωθυπουργού είναι να κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή. Να δυναμώνει τη φωνή της στο εξωτερικό. Να υπερασπίζεται με σθένος τα συμφέροντα της Πατρίδας μας. Και αυτό το καθήκον ήταν πάντα ο οδηγός μου. pic.twitter.com/8O6Q1yHwKM

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) April 12, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα