Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 7,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 11,8% το ΠΑΣΟΚ- Αλλαγή και κυβέρνηση συνεργασίας ζητούν οι περισσότεροι μετά τα Τέμπη

Σημαντικά ευρήματα καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης (17/03), στο MEGA.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 33,7%ΣΥΡΙΖΑ 26,3%ΠΑΣΟΚ 11,8%ΚΚΕ 7,5%Ελληνική Λύση 5,2%ΜΕΡΑ25 4,5%

Και το κόμμα Κασιδιάρη

στο 4,6%.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 26,3%, χάνοντας περίπου 4 μονάδες σε σύγκριση με την έρευνα του Φεβρουαρίου (ήταν στο 30,2%). Είναι η πρώτη φορά εδώ και καιρό που το κυβερνών κόμμα εμφανίζει τόσο χαμηλά ποσοστά, καθώς φαίνεται ότι «πληρώνει» τα όσα έγιναν και οδήγησαν στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Η ίδια έρευνα, ωστόσο, έρχεται να δείξει και την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί αυτές τις απώλειες της ΝΔ. Το αντίθετο, μάλιστα, χάνει και αυτό μονάδες σε μια προφανή απαξίωση των κομμάτων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό 20,5%, από 22,5% τον Φεβρουάριο, χάνει δηλαδή 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Η διαφορά των δύο βρίσκεται στις 5,8 μονάδες.

Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 9,2%, από 10% στην περασμένη έρευνα, επομένως και το τρίτο κόμμα χάνει ποσοστά, σε μια έκφραση αποδοκιμασίας γενικότερα του πολιτικού συστήματος.

Το ΚΚΕ με 5,9% και σταθερά ποσοστά, ακολουθεί στην έρευνα ενώ στο 4%, από 2,9% πριν από ένα μήνα, βρίσκεται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Αυξημένα ποσοστά και για το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, στο 3,5% από 2,9%.

Αναφορικά με την αδιευκρίνιστη ψήφο, δηλαδή αυτούς που δηλώνουν «αναποφάσιστοι ή «δεν απαντώ», αυτή βρίσκεται στο 11,8% ενώ 5,9% λένε ότι δεν θα ψηφίσουν, 4,3% δηλώνουν άκυρο – λευκό ενώ τα λοιπά κόμματα είναι στο 4%.

Συντριπτικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, παραμένουν τα ποσοστά στην παράσταση νίκης, αν κι εδώ εμφανίζει σημαντικές απώλειες.

Η ΝΔ παίρνει ποσοστό 60%, μείωση 11 μονάδων από τον Φεβρουάριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στο 22% από 18%.

Στην έρευνα της Metron έγιναν ερωτήσεις και για την πορεία της χώρας. Ένα εντυπωσιακό ποσοστό 68%, ανεβασμένο κατά 15 μονάδες, λέει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ μόλις το 26% δηλώνει προς τη σωστή (ήταν 39% τον Φεβρουάριο).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα παραμένει η οικονομία με 21% (από 30%) ενώ στο 19% από 38% είναι η ακρίβεια.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 32% και πτώση 7 μονάδων σε έναν μήνα.

Τη συνολική απαξίωση πληρώνει και ο Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται στο 16%, από 19% τον Φεβρουάριο. Ακολουθούν Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 3%.

Άλλωστε… καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο… κανένας με ποσοστό 36%.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA στο παρακάτω βίντεο:



Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Metron Analysis, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, 118, ΠΑΣΟΚ- Αλλαγή,dimoskopisi Metron Analysis, nd-syriza, 118, pasok- allagi