Δημητρακόπουλος: «Ο ανακριτής θα έπρεπε να αφήσει ελεύθερο τον Φιλιππίδη χωρίς όρους»

“Θεωρώ ότι η προσωρινή κράτηση του Πέτρου Φιλιππίδη είναι μια πράξη μη σύννομη. Αν δεν υπήρχε αυτή η περιρρέουσα δυσμενής ατμόσφαιρα σε βάρος του από μία κοινή γνώμη η οποία δεν έχει ενημερωθεί, ο ανακριτής θα έπρεπε να τον αφήσει ελεύθερο χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Όταν η ίδια η ανακρίτρια θέτει ερώτημα στην καταγγέλουσα ‘πώς αναφέρετε σε εμένα για πρώτη φορά τον πρώτο βιασμό, γιατί δεν το είπατε προηγουμένως στον εισαγγελέα;’ και απαντά αυτή ‘επειδή μου το θύμισε τώρα ένας φίλος μου’, όταν υπάρχει τέτοια κατάθεση μπορεί να διαταχθεί προσωρινή κράτηση;” είπε αρχικά.

Αναφορικά

με την είδηση της εκποίησης του σπιτιού της οικογένειας Φιλιππίδη στο Ψυχικό, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε: “Έχουμε πετύχει μια αναστολή, αλλά αυτή είναι προσωρινή. Το βέβαιο είναι πως το σπίτι αυτό θα χαθεί. Η αγοραία αξία αυτού του σπιτιού σήμερα είναι πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Όταν βγαίνει σε πλειστηριασμό για 600 χιλιάδες αντιλαμβάνεστε πως όσοι υποψήφιοι αγοραστές υπάρχουν απαντούν “θα πάμε στον πλειστηριασμό και θα το πάρουμε στη μισή τιμή”.

Έχω ζητήσει από τους διαχειριστές των δανείων να ανέβει η τιμή του σπιτιού, όταν θα βγει σε πλειστηριασμό στην αγοραία αξία, δηλαδή γύρω στο 1 εκατομμύριο. Έχουν συμβιβαστεί στην ιδέα πως θα το χάσουν το σπίτι τους, πως καταστράφηκαν οικονομικά. Αλλά τουλάχιστον θέλουν μέσα από αυτό το σπίτι να μην έχουν μετά τον αγώνα να ξεχρεώσουν και την εφορία”.

“Για τη ζημιά που έχει υποστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν μπορεί να υπάρξει επανόρθωση μόνο με την αθωωτική απόφαση” πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: “Είναι τραγικές οι στιγμές που ζει. Όχι μόνο επειδή βρίσκεται δίπλα σε έναν άνθρωπο που έχει ομολογήσει την δολοφονία της συζύγου του (σ.σ. ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος) αλλά όταν σου περιορίζουν την ελευθερία δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα” συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημητρακόπουλος, Φιλιππίδη,dimitrakopoulos, filippidi