ΠΟΥ: Προβληματισμός για την αιτία της οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά

Αν και η ηπατίτιδα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τα παιδιά, είναι ασυνήθιστη η σοβαρή μορφή της όπως εκδηλώνεται σήμερα και μάλιστα σε υγιή παιδιά, πρόσθεσε η Dr Philippa Easterbrook, Eπικεφαλής του Προγράμματος του ΠΟΥ για τον HIV, την Ηπατίτιδα και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, προσθέτοντας με έμφαση ότι “τα παιδιά οου εμφάνισαν αυτή τη σοβαρή μορφή της νόσου δεν βγήκαν θετικά σε κανέναν από τους γνωστούς ιούς που προκαλούν την ηπατίτιδα,

Α, B, C και D, ενώ από το ιστορικό τους δεν προκύπτει έκθεση ούτε σε τοξίνες, ούτε σε επιβλαβές περιβάλλον.

Τα παιδιά δεν είχαν ταξιδέψει, άρα η μόλυνση δεν συνδέεται με ταξίδι. Επιπλέον, η πλειοψηφία των παιδιών δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Το μόνο κοινό σημείο που εντοπίστηκε σε κάποια από τα κρούσματα ήταν μόλυνση από έναν πολύ κοινό ιό, έναν αδενοϊό”. 

Η ηπατίτιδα αγνώστου αιτιολογίας δεν είναι κάτι που ξενίζει τους επιστήμονες. Υπάρχει, ωστόσο εμφανίζεται με πάρα πολύ μικρή συχνότητα, διευκρίνισε η Dr Easterbrook.

Δεν χρειάζεται πανικός

Όχι στον πανικό, ναι στην επαγρύπνηση ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Dr Pebody προς τους γονείς, τονίζοντας πως θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια αν κιτρινίσει το μάτι ή το δέρμα του  παιδιού (ίκτερος) ή αν εμφανίσει ανοιχτόχρωμα κόπρανα.

Όσον αφορά στην πρόληψη της νόσου,  πρότεινε καλή υγιεινή των χεριών, καλή αναπνευστική υγιεινή και πλύσιμο των χεριών για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΟΥ, Προβληματισμός,pou, provlimatismos