ΔΕΗ: Διαγωνισμός για την επέκταση των οπτικών ινών σε 13 Δήμους

Στην προκήρυξή διαγωνισμού ύψους 65,9 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών σε 13 δήμους της Αττικής με στόχο μέχρι το τέλος του 2023 να καλύπτει 440.000 νοικοκυριά ή επιχειρήσεις, προχώρησε η ΔΕΗ.

Μέσω του νέου διαγωνισμού θα επιλεγούν μέχρι έξι ανάδοχοι οι οποίοι θα αναλάβουν να εγκαταστήσουν περίπου 2.278 χιλιόμετρα δικτύου οπτικών ινών.

Το μεγαλύτερο δίκτυο σε μήκος, μέσω του νέου διαγωνισμού, θα εγκατασταθεί στην Κηφισιά (271 χιλιόμετρα) ενώ ακολουθούν το Περιστέρι

(268 χιλιόμετρα), η Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη (251 χιλιόμετρα) και το Μαρούσι (248 χιλιόμετρα).

Το δίκτυο της ΔΕΗ θα αναπτυχθεί και σε άλλες περιοχές όπως το Χαλάνδρι, η Παλλήνη, η Αγία Παρασκευή, η Φιλοθέη και το Ψυχικό, η Νέα Σμύρνη, η Νέα Ιωνία, η Ηλιούπολη και ο δήμος Παπάγου – Χολαργού. 

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ανακοίνωσε στα τέλη του 2021 επενδύσεις ύψους 680 εκατ. ευρώ με ορίζοντα το 2026, με στόχο να πάρει μερίδιο της χονδρεμπορικής αγοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών υπερυψηλών ταχυτήτων με τις υποδομές που θα αναπτύξει στο εναέριο δίκτυο χαμηλής τάσης.

Στηριζόμενη στην εμπειρία που διαθέτει στη διαχείριση υποδομών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, το γνωστό σε όλους δίκτυο με τους στύλους, τις κολώνες και τις υπόγειες γραμμές, η ΔΕΗ θα αξιοποιήσει αυτό το δίκτυο για την είσοδό της στην εποχή της ευρυζωνικότητας.

Σε αντίθεση δηλαδή με τις υπόγειες υποδομές των τηλεοπτικών παρόχων, οι οπτικές ίνες θα είναι εναέριες, πρακτική που ήδη εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα