«Χάου Του»: Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ- Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Στο επίκεντρο του νέου βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της καμπάνιας «Χάου Του», στα social media, είναι τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και ειδικότερα η ισότητα στον γάμο.

Στο βίντεο, ο πρωταγωνιστής της καμπάνιας προσπαθεί να επιλέξει outfit για τον γάμο γκέι φίλων του, για να καταλήξει: «Ωπ, sorry, ξέχασα ότι οι γκέι φίλοι σου δεν επιτρέπεται να παντρευτούν. Άδικο δεν είναι;».

Το βίντεο κλείνει με το αίτημα του κόμματος για νομική κατοχύρωση

του γάμου για όλα τα πρόσωπα. «Το να ντυθείς όπως θέλεις σε έναν γάμο είναι δικαίωμά σου. Το να παντρευτείς όποιον θέλεις;», έγραψε στα social media ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση με το νέο βίντεο της καμπάνιας.



View this post on Instagram









A post shared by Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras)

Κομματικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ, σημειώνουν πως τον περασμένο Ιούνιο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου με τίτλο: «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας». Η κυβέρνηση, έκτοτε, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, «το μόνο που έχει κάνει στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι η συγκρότηση επιτροπής για τη δημιουργία σχεδίων δράσης και αυτή μόνο εξαιτίας των υποχρεώσεων απέναντι στην ΕΕ».

Το εν λόγω βίντεο είναι το τρίτο της καμπάνιας «Χάου Του» που δημοσιεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το πρώτο, που ουσιαστικά παρουσίαζε τη συγκεκριμένη καμπάνια, ακολούθησε βίντεο με αντικείμενο το θέμα της στέγασης και τίτλο «Πώς να φύγεις από το πατρικό σου».



View this post on Instagram









A post shared by Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras)

Ακολούθησε σποτ για τα εργασιακά ζητήματα, με τίτλο «Πώς να κάνεις τη δουλειά που πάντα ονειρευόσουν».



View this post on Instagram









A post shared by Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάου Του, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΟΑΤΚΙ-, Αλέξη Τσίπρα,chaou tou, syriza, loatki-, alexi tsipra