ΑΠΘ: Τραπεζικός υπάλληλος ο άνδρας που ξεκίνησε τα επεισόδια και κατηγορήθηκε ως «Ασφαλίτης» – Φυλάκιση 6 μηνών

Φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή για εξύβριση αστυνομικών στον 48χρονο άνδρα, που φαινόταν σε βίντεο να προκαλεί τα ΜΑΤ, στα επεισόδια του ΑΠΘ, πριν λίγες μέρες.

Το περιστατικό, το οποίο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και πυροδότησε μεγάλη ένταση εκείνη της στιγμή, συνέβη μπροστά στο Κτίριο Διοίκησης του Ιδρύματος, όπου ο 48χρονος απευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς και φέρεται να τους είπε «τι κάνετε, ρε, φοράτε παντελόνια», ενώ στη συνέχεια «αποπειράθηκε να

αρπάξει σακίδιο με δακρυγόνα», όπως κατέθεσε αστυνομικός.

Στην απολογία του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε την πράξη του, λέγοντας ότι πρόθεσή του ήταν να «διαλύσει τις αντιμαχόμενες πλευρές».

«Ως απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, πολίτης της χώρας και πατέρας προέτρεψα τους φοιτητές να πάνε να διαβάσουν, και τους αστυνομικούς να μην τα βάζουν με πιο αδύναμους σωματικά, όπως είναι οι φοιτητές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι βρέθηκε στο σημείο επιστρέφοντας από τη δουλειά του (σ.σ. κατά δήλωσή του είναι τραπεζικός υπάλληλος).

Ζήτησε δε, συγγνώμη από τους αστυνομικούς επειδή «έθιξα τον ανδρισμό τους», ενώ ολοκλήρωσε την απολογία του με την φράση «ειρήνη υμίν».

Ο 48χρονος άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται, πως επειδή στο βίντεο φαίνεται να προκαλεί και να ξεκινά ο ίδιος τα επεισόδια, αποχωρώντας στη συνέχεια, χωρίς να τού επιτεθεί κάποιος από τα ΜΑΤ, «κατηγορήθηκε» στο διαδίκτυο ως «Ασφαλίτης», κάτι που φαίνεται πως δεν ισχύει τελικά.

Δείτε το βίντεο από τα επεισόδια στο ΑΠΘ:

Keywords
Τυχαία Θέματα