Πάτρα 3 παιδιά: Ποσότητες κεταμίνης στην Τζωρτζίνα που θα σκότωναν και κοπάδι ελεφάντων – Γιατί ζητείται τώρα εκταφή

Πάτρα 3 παιδιά: Εξελίξεις σήμερα, Παρασκευή 13/05 στην υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς ήρθε στη δημοσιότητα το πόρισμα, πτυχές του οποίου είχαν διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο θάνατος της Τζωρτζίνας αποδίδεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από τη φαρμακευτική ουσία της κεταμίνης.

Ειδικότερα, στον οργανισμό της άτυχης Τζωρτζίνας εντοπίστηκαν

6,5 μιλιγκράμ ανά ml αίματος και το παιδί πέθανε μέσα σε 10 λεπτά. Για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλη ήταν η ποσότητα που σκότωσε την μικρή, αρκεί να αναφερθεί ότι στη διεθνή βιβλιογραφία της ιατρικής υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος από χορήγηση κεταμίνης με 1,5 μιλιγκράμ ανά ml αίματος… Στην Τζωρτζίνα η μοιραία δόση ήταν 4 και πλέον φορές μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα οι ελπίδες για τη ζωή της, να εκμηδενιστούν αυτόματα…

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς η ποσότητα που χορηγήθηκε στο παιδί ήταν ικανή να σκοτώσει κοπάδι ελεφάντων!

Στα ούρα ανιχνεύθηκε Κεταμίνη,  valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).

Παράλληλα, ανάμεσα στις εργαστηριακές εξετάσεις συμπεριλαμβάνονται δείγματα από τον εγκέφαλο και τα σπλάχνα με συσκευή λάρυγγος, ιστοτεμάχια ήπατος, νεφρού και παγκρέατος καθώς και από τους νεφρούς με τα επινεφρίδια για ιστολογική εξέταση.

Στις παρατηρήσεις της ιατροδικαστικής έκθεσης αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με το σχόλιο της τοξικολογικής εξέτασης η ανεύρεση ηωσινοφύλων και μονοκυττάρων με ηωσυνόφυλλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα.

Μέσα από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτουν ευρήματα όπως βλάβη στο συκώτι της Τζωρτζίνας, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων, με όλα αυτά να είναι αποτελέσματα από τη χορήγηση της κεταμίνης.

Γιατί ζητείται τώρα εκταφή της Τζωρτζίνας

Στο τελικό συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τίθεται ζήτημα εκταφής της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί αν της είχε δοθεί κεταμίνη ή άλλη τοξική ουσία και προγενέστερα.

Αυτό θα διαπιστωθεί από τις τρίχες των μαλλιών του παιδιού που θα δείξουν αν η πρώτη ανακοπή που υπέστη πριν από ένα χρόνο στην Πάτρα, είχε τον ίδιο παρονομαστή.

Πιθανή νέα δίωξη στην Ρούλα Πισπιρίγκου

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί είναι πολύ πιθανό να ασκηθεί και νέα δίωξη στην 33χρονη, καθώς και στην Πάτρα την Άνοιξη του 2021 ήταν και πάλι μόνη με την κόρη της, στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν.

Εφτά μήνες μετά η Τζωρτζίνα ήταν καταδικασμένη να πεθάνει.

Άγνωστη η προέλευση της κεταμίνης-Εν αναμονή του πορίσματος για Μαλένα και Ίριδα

Ένα από τα ερωτήματα που παραμένουν πάντως είναι πώς έφτασε η κεταμίνη μέσα στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας. Για τη διαδρομή της φονικής ουσίας εργάζονται πυρετωδώς οι Αρχές στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα.

Όλα αυτά εν αναμονή του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια για τους θανάτους της Μαλένας και της μικρής Ίριδας.

Για τα δύο πρώτα παιδιά που έχασε η οικογένεια από την Πάτρα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να έχουν οδηγήσει μια σειρά από ιατροδικαστές να μιλήσουν για διπλή εγκληματική ενέργεια…

Keywords
Τυχαία Θέματα