Αντίδραση ΥΠΕΞ για την παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη – «Προσκρούει στο περί δίκαιου αίσθημα»

«Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στην απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου.

Η ελληνική διπλωματία διαμαρτύρεται στην απόφαση των αλβανικών δικαστικών Αρχών να παρατείνουν την κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκοβέση.

«Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και

στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο από την στιγμή της φυλάκισης του ομογενή δημάρχου πραγματοποιεί κινήσεις σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Όπως μετέδωσε στο OPEN ο απεσταλμένος του καναλιού στην Αλβανία Άρης Κουτσιούκης, το αρμόδιο δικαστήριο κατά της διαφθοράς αποφάσισε την παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη αλλά και του συνεργάτη του Παντελή Κοκοβέση.

Η διαδικασία κράτησε περίπου 2 ώρες και ήταν κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Η πλευρά του ομογενή δημάρχου ζήτησε να αφεθεί ο Φρέντι Μπελέρης ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, η εισαγγελία πρότεινε την παράταση της κράτησης και των δύο, κάτι που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντίδραση ΥΠΕΞ, Φρέντι Μπελέρη – Προσκρούει,antidrasi ypex, frenti beleri – proskrouei