Αυτά τα ένζυμα μπορούν να διασπάσουν πλήρως τα σκουπίδια μέσα σε λίγες ημέρες

Από τους 10 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικού που έχει παράγει ο άνθρωπος μέχρι σήμερα, μόνο ένα μικρό μέρος έχει ανακυκλωθεί. Το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται σε χωματερές ή στο περιβάλλον, όπου θα μπορούσε να πάρει αιώνες για να αποσυντεθεί. Αν και ερευνητές σε όλο τον κόσμο αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει σε μεγάλη κλίμακα.

Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, ερευνητές δημιούργησαν ένα νέο ένζυμο που μπορεί να διασπάσει αποτελεσματικά το ΡΕΤ (ένα είδος πλαστικού που χρησιμοποιείται συνήθως σε συσκευασίες και σε υλικά όπως ο πολυεστέρας) μέσα

σε ημέρες, ακόμη και ώρες. Άλλοι επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας της νεοσύστατης εταιρείας Carbios με έδρα τη Γαλλία, δημιούργησαν μια πιλοτική εργοστασιακή μονάδα για τη βιολογική διάσπαση του πλαστικού σε μοριακό επίπεδο, ώστε να μπορεί να μετατραπεί σε νέα προϊόντα. Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Τέξας, απέδειξε πως αυτό μπορεί να συμβεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθιστώντας τη διαδικασία πιο βιώσιμη.

Δείτε τη συνέχεια της είδησης στο water-waste.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτά,afta