Αεροπορικές πτήσεις – Βρετανία: Το πρόβλημα διορθώθηκε, λέει η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας – Θα χρειαστούν ώρες για την ομαλοποίησή τους

Η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι «εντόπισε και επιδιόρθωσε» ένα τεχνικό πρόβλημα που έχει προκαλέσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εκτεταμένες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων που χρησιμοποιούν τον βρετανικό εναέριο χώρο.

«Συνεργαζόμαστε τώρα στενά με αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια για να διαχειριστούμε τις πτήσεις που επηρεάζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Οι μηχανικοί μας θα παρακολουθούν προσεκτικά την απόδοση του συστήματος καθώς επιστρέφουμε στην κανονική λειτουργία», ανέφερε η NATS σε ανακοίνωσή της.

Η

NATS αναγκάστηκε να προβεί σε περιορισμούς της εναέριας κυκλοφορίας, καθώς αξιωματούχοι της υπηρεσίας εργάζονται για την αντιμετώπιση ενός τεχνικού ζητήματος που προέκυψε, με τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να προειδοποιούν για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Air Traffic Control system update at 15:15 UK time

We have just published an update on our website – please read it here:https://t.co/YJO7NyZKxs

— NATS (@NATS) August 28, 2023

Έπεσε το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και στην Ιταλία

Στην Ιταλία το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον τομέα της Ρώμης και την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ιταλίας, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί η αιτία του τεχνικού κωλύματος.

Ως αποτέλεσμα του ζητήματος στο σύστημα ελέγχου, οι πτήσεις προς και από ιταλικά αεροδρόμια για ευρωπαϊκές χώρες έχουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Προβλήματα και στην Ελλάδα

Πολλοί επιβάτες με αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι παραμένουν μέσα σε αεροπλάνα στους διαδρόμους προσγείωσης – απογείωσης ή σε κτίρια του αεροδρομίου, στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Ισραήλ και αλλού, περιμένοντας να αναχωρήσουν σε μια μέρα αιχμής λόγω δημόσιας αργίας σήμερα σε μέρη της Βρετανίας.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν μέσα σε αεροπλάνο καθηλωμένο στον διάδρομο προσαπογείωσης με προορισμό τη Βουδαπέστη είπε ότι ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες για ενδεχόμενη καθυστέρηση 8-12 ωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα