Α. Παντελιάδης (My Market): Μισό αρνί πήραν φέτος το Πάσχα οι Έλληνες

«Τέτοια υποτονική κίνηση το Πάσχα, δεν είχαμε ούτε στα χρόνια της βαθιάς ύφεσης».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων χτες ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, επικεφαλή του λιανεμπορικού και χονδρεμπορικού ομίλου METRO (My Market), τονίζοντας «ότι ο Έλληνας μπορεί να μειώσει τις καθημερινές αγορές του στα σουπερμάρκετ, όμως σε γιορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα,

αγοράζει. Φέτος όμως για πρώτη φορά, είδαμε ότι προτίμησε να πάρει μισό αρνί και να το βάλει στον φούρνο, παρά ολόκληρο, στην προσπάθειά του να κάνει οικονομία».

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά είναι ότι το Απρίλιο, μήνας στον οποίο περιλαμβάνεται και η περίοδος του Πάσχα όπου παραδοσιακά οι τζίροι αυξάνονται, οι πωλήσεις σε όγκο υποχώρησαν κατά 7-8%.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο για τον Όμιλο εόιναι το ενεργειακό κόστος το οποίο φέτος θα φτάσει στα 22 εκατ. ευρώ, από 10 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, παρά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Αναφορικά με το επενδυτικό πλάνο του ομίλου, προβλέπονται επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ ετησίως τα επόμενα πέντε χρόνια. Από τα 250 εκατ. ευρώ που προτίοθεται να επενδύσει ο Όμιλος Metro, το 25% των οποίων θα κατευθυνθεί σε “πράσινες” δράσεις.

Περί τα 62,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τις αναβαθμίσεις των κτιρίων (ψυγεία, φωτισμό, τζάμια κλπ), εκ των οποίων τα 28 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των καταστημάτων Μetro και My Market για ιδιόχρηση. Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, με τη διοίκηση να εκτιμά ότι τα φωτοβολταϊκά θα καλύπτουν στο τέλος του επόμενου έτους το 20% της ιδιοκατανάλωσης σε ενέργεια.

Ο όμιλος σχεδιάζει επίσης την επέκτασή κατά 20.000 τ.μ. του logistic center του στα Οινόφυτα, ενώ αναζητά έκταση στον Ασπρόπυργο για τη δημιουργία νέας αποθήκης και ολοκληρώνει την επέκταση του κέντρου διανομής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα η METRO επενδύει στην ηλεκτροκίνηση έχοντας τοποθετήσει 500 σημεία φόρτισης σε 250 σημεία ανά την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παντελιάδης My Market, Μισό, Πάσχα, Έλληνες,panteliadis My Market, miso, pascha, ellines