Yeni Safak: Ο Ερντογάν θα θέσει στο ΝΑΤΟ θέμα αποστρατιωτικοποίησης και «παράνομης κατοχής νησιών» από την Ελλάδα

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, το δημοσίευμα αναφέρει πως μεταξύ των θεμάτων που θα φέρει ο Τούρκος πρόεδρος στην ατζέντα της Συνόδου του ΝΑΤΟ την ερχόμενη εβδομάδα «είναι η παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα».

Κατά την Yeni Safak, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θα θέσει τα εξής ζητήματα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ:

Αιτήματα Σουηδίας και Φινλανδίας
για ένταξη στο ΝΑΤΟ: Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τη Yeni Safak, θα παρουσιάσει αποδείξεις πως οι δύο χώρες «στηρίζουν την τρομοκρατία».Διάδρομος για τα ουκρανικά σιτηρά.Πόλεμος στην Ουκρανία. Ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με μέλη του ΝΑΤΟ για το ζήτημα.Οι «προβοκάτσιες» της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη Yeni Safak, «ένα άλλο θέμα που θα φέρει ο Ερντογάν στην ατζέντα της Συνόδου του ΝΑΤΟ είναι η παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα. Ο Ερντογάν θα φέρει στην ατζέντα την παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών».Στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.Οικονομία, ενεργειακή κρίση.

Το δημοσίευμα της Yeni Safak κινείται στην ίδια ακριβώς φιλοσοφία με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκικής κυβέρνησης, Φουά Οκτάι, ότι θα πρέπει η Αθήνα να κάνει πίσω στο θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών, αλλιώς «υπάρχει και η προϊστορία στις αρχές του 20ου αιώνα (Μικρασιατική Καταστροφή), αλλά και η πρόσφατη όπως στην Κύπρο».

Νέες απειλές Οκτάι κατά της Ελλάδας: «Αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ή αμφισβήτηση και όπου πάει»

Παραχωρώντας συνέντευξή του στην εφημερίδα «Milliyet», ο Φουάτ Οκτάι «έριξε τα βέλη του» κατά της Ελλάδας, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

«Ξέρουμε τι κάνουμε. Για αυτό η Ελλάδα να συνέλθει το συντομότερο δυνατό. Είναι ξεκάθαρο τι έκανε στις αρχές του 1900 και τι κάναμε εμείς ως αποτέλεσμα του αγώνα για ανεξαρτησία. Για να προστατεύσουμε τα εδάφη μας, την κυριαρχία μας, τη δική μας εδαφική ακεραιότητα. Ζήσαμε και το περιστατικό της Κύπρου. Ελπίζουμε να συνέλθει η Ελλάδα, να δώσει προτεραιότητα στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Είναι αδύνατο για την Τουρκία να δεχτεί μια τόσο επιθετική προσέγγιση και να εισβάλει στον εναέριο χώρο μας, προερχόμενη από 600 χιλιόμετρα μακριά», υπογράμμισε, δηλώνοντας ξεκάθαρα: «Είτε αυτά τα νησιά θα αποστρατιωτικοποιηθούν, είτε θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους. Ως Τουρκία, θα το κάνουμε αυτό. Θα το αμφισβητήσουμε αυτό. Κι όπου πάει».

Η απάντηση του στρατηγού Φράγκου

«Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε έκτασης επεισόδιο με την Τουρκία ή και γενικό πόλεμο και θα το πληρώσουν πολύ ακριβά» τόνισε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ

Ο κ. Φράγκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι το γνωρίζουνε, διότι «αυτό σημαίνει γι’ αυτούς αλλαγή συνόρων και όχι για εμάς. Αυτοί θα χάσουν. Αυτοί έχουν καταπατήσει δικαιώματα εκατομμυρίων αλλοεθνών, τους οποίους καταδυναστεύουν και τους αποκαλούν τρομοκράτες όταν αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους».



Keywords
Τυχαία Θέματα