Ουκρανία: Η G7 να απαντήσει στα νέα πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας με την επιβολή περισσότερων κυρώσεων

Οι χώρες της G7 πρέπει να απαντήσουν στα νέα πυραυλικά πλήγματα κατά της Ουκρανίας σήμερα, επιβάλλοντας περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία και παρέχοντας περισσότερα όπλα στην Ουκρανία.

«Αυτό το 7χρονο παιδί κοιμόταν ειρηνικά στο Κίεβο ως την στιγμή που ρωσικός πύραυλος Κρουζ ανατίναξε το σπίτι της. Πολλοί ακόμη σε όλη την Ουκρανία δέχονται πλήγματα. Η σύνοδος κορυφής της G7 θα πρέπει να απαντήσει με περισσότερες κυρώσεις στη

Ρωσία και περισσότερα βαρέα όπλα για την Ουκρανία», αναφέρει ο Κουλέμπα σε μήνυμά του στο Twitter.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από ρωσική επίθεση με πυραύλους από την οποία επλήγη συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι κοντά στο κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε λίγο νωρίτερα ότι ένα 7χρονο κοριτσάκι και η μητέρα του, που διασώθηκαν από τα ερείπια, βρίσκονταν μεταξύ των τραυματιών, διευκρινίζοντας ότι οι προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων συνεχίζονταν.

This 7 y.o. Ukrainian kid was sleeping peacefully in Kyiv until a Russian cruise missile blasted her home. Many more around Ukraine are under strikes. G7 summit must respond with more sanctions on Russia and more heavy arms for Ukraine. Russia’s sick imperialism must be defeated. pic.twitter.com/0kn2hl7A4x

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) June 26, 2022

Τι μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει χρησιμοποιήσει όπλα υψηλής ακρίβειας για να πλήξει κέντρα εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού στις περιφέρειες του Τσερνίχιβ, του Ζιτομίρ και του Λβιβ στην Ουκρανία, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Βομβαρδισμοί από το πρωί

Τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) στο Κίεβο, μισή ώρα αφότου ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικής άμυνας στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Μετά τον βομβαρδισμό του εχθρού, πυρκαγιά ξέσπασε σε εννιαώροφο κτίριο», ανέφερε παράλληλα η κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σε μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram.

Ομάδα του AFP που μετέβη εκεί, είδε τους τρεις τελευταίους ορόφους του κτιρίου να φλέγονται και το κλιμακοστάσιό του να έχει καταστραφεί τελείως, ενώ η αστυνομία απέκλεισε την συνοικία.

«Πύραυλος καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή του Κιέβου, τα θραύσματά του έπεσαν σε χωριό», σημείωσε επίσης σε μήνυμά του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα.

«Οι στρατιωτικοί μας κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τις επιθέσεις κατά της πόλης μας. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε 100% την ασφάλεια στο Κίεβο ούτε αλλού στην Ουκρανία όσο η επίθεση αυτή συνεχίζεται», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Κλίτσκο.

Την ίδια ώρα ο Ουκρανός βουλευτής Ολέκσι Γκοτσάρενκο ανακοίνωσε στο Telegram ότι οι Ρώσοι έριξαν 14 πυραύλους στο Κίεβο και την περιφέρειά του το πρωί.

Στην περιοχή της επίθεσης, πολλοί κάτοικοι είχαν κατέβει από τα κτίρια και πολλοί έκλαιγαν. Μια γυναίκα είχε κατέβει με το μπουρνούζι.

Προηγούμενο ρωσικό πλήγμα στις αρχές Ιουνίου είχε στόχο εργοστάσιο στην περιφέρεια του Κιέβου και είχε προκαλέσει τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.

Στα τέλη Απριλίου άλλος ρωσικός βομβαρδισμός είχε πλήξει το ίδιο συγκρότημα κατοικιών στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Μια Ουκρανή δημοσιογράφος του Radio Liberty σκοτώθηκε τότε στο διαμέρισμά της.



Keywords
Τυχαία Θέματα