To ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η ελπίδα επέστρεψε, καλημέρα Ήλιε, καλημέρα!

Το ΠΑΣΟΚ τα πρώτα χρόνια της οικονομικοκοινωνικοπολιτικής κρίσης απαξιώθηκε και λοιδορήθηκε στα μάτια του ελληνικού λαού...

…καθότι το «πυροβολούσαν» αδιακρίτως με τις ιδεοληψίες, τα ψέματα, τις αυταπάτες, και τους λαϊκισμούς τους, τόσο η συντηρητική Δεξιά παράταξη, όσο και η πολιτικά τυχοδιωκτική δήθεν Αριστερά, χρεώνοντας του, όπως αποδείχτηκε αδίκως όλα τα «δεινά» της μεταπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ αδίκως χρεώθηκε τα «δεινά»
της μεταπολίτευσης

Κάποιοι νόμιζαν, ήθελαν, πίστευαν, ήλπιζαν, πως το ΠΑΣΟΚ το κίνημα που ίδρυσε ο μεγάλος πολιτικός ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου, η ιστορική Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη της χώρας θα οδηγηθεί σε μαρασμό, σε φθορά, σε παρακμή και εξαφάνιση.

Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια πέρασε και επέζησε, «από σαράντα κύματα», χάρη σε αυτούς που δεν το εγκατέλειψαν ποτέ, δίνοντας σκληρές μάχες για να εξακολουθεί να υπάρχει η ψυχή του αποτυπωμένη στις καρδιές μας, για να στεκόμαστε σήμερα όρθιοι μπροστά στις νέες προκλήσεις, με συναίσθηση του καθήκοντος για να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας μας και να ηγηθούμε μιας νέας νικηφόρας προσπάθειας για την ανάταξη του τόπου μας.

Το ΠΑΣΟΚ σε διαφορετικές εποχές προώθησε προοδευτικές πολιτικές, εκδημοκράτισε το κράτος, αγκάλιασε τους εργαζόμενους, καταπολέμησε τις ανισότητες, προώθησε την καινοτομία, ισχυροποίησε και έδωσε φωνή στην κοινωνία των πολιτών, άλλαξε την Ελλάδα και την κατάστησε υπολογίσιμο και δυναμικό εταίρο στην Ευρώπη και στον κόσμο και στις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας η ηγεσία του κινήθηκε πάντα με υπευθυνότητα, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον του Ελληνικού λαού.

Η αείμνηστη Πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά με σκληρή δουλειά, με γνώμονα την πολιτική ενότητα, την αυτόνομη πορεία, την προοδευτική ταυτότητα κατάφερε να κρατήσει στα δύσκολα πέτρινα χρόνια όρθιο το ΠΑΣΟΚ, να μεγαλώσει το Κίνημα και σήμερα ο νέος μας Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, με τον αέρα της ανανέωσης, δημιουργεί τις νέες συνθήκες για το μέλλον μας, με το νέο προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα.

Στις εκλογές της 8ης Μαΐου για την επιλογή του ονόματος, συμβόλου και για την ανάδειξη Συνέδρων, Νομαρχιακών και Δημοτικών Επιτροπών της παράταξης μας, η κοινωνία μας έδειξε ότι αφενός  αφυπνίζεται και να γίνεται συνοδοιπόρος μας στο δρόμο προς τη νέα Αλλαγή και αφετέρου επέλεξε την παρακαταθήκη της ιστορίας των αρχών και αξιών του ΠΑΣΟΚ με την ευρύτητα του Κινήματος Αλλαγής.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ επέστρεψε με τη ψήφο της κοινωνίας

Η απρόσμενα αυθόρμητη μεγάλη προσέλευση των συμπολιτών μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, που εκτός από τη δημιουργία ικανοποίησης και ενθουσιασμού, είναι ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας που μας επιφορτίζει με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ευθύνη, για να ανταποκριθούμε με όραμα και τολμηρές προοδευτικές – μεταρρυθμιστικές – προγραμματικές προτάσεις στις ελπίδες του λαού μας, στηριζόμενοι στις διαχρονικές αρχές και αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη.

Μέσα από την εντυπωσιακή συμμετοχή των πολιτών και της νέας γενιάς  που σηματοδοτεί μια μεγάλη νίκη, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε με τη ψήφο και την εντολή τους και συναντά ξανά την κοινωνία διαμορφώνοντας μαζί της τις προϋποθέσεις για τη Νέα Αλλαγή.

Οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί πολίτες της χώρας μας έδωσαν την απάντηση τους το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ για να καθορίσει τα επόμενα βήματα της χώρας όπως το έκανε πάντα. Οι βαθιές ρίζες του Κινήματος που άλλαξε τη χώρα δυναμώνουν τον κορμό, πετούν νέα κλωνάρια και βγάζουν ευέλπιδες ανθούς στο δέντρο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Όλες οι γενιές μαζί έστειλαν ένα μεγάλο και ισχυρό μήνυμα για ένα σύγχρονο και θεσμικό κόμμα που η κατεύθυνσή του είναι ξεκάθαρα προοδευτική, σοσιαλδημοκρατική.

Η επιστροφή του ονόματος και του ιστορικού συμβόλου του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του ήλιου δεν είναι απλά νοσταλγία, ούτε μόνον ισχυρός συναισθηματικός δεσμός, είναι περισσότερο μια συλλογική απόφαση που αντανακλά τη θέληση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας για πολιτικές αναπτυξιακές, κοινωνικά δίκαιες, εθνικά υπερήφανες και υπεύθυνες, είναι το αίτημα για μια νέα προοδευτική πολιτική του 21ου αιώνα.

Ο πράσινος ήλιος ανέτειλε ξανά για να ξυπνήσει στις μεγαλύτερες γενιές μνήμες ενός ένδοξου παρελθόντος και να δημιουργήσει στις νεότερες συνθήκες βιώσιμου παρόντος και ευοίωνου μέλλοντος

Με την κοινωνία συνδιαμορφώνουμε το πρόγραμμα μας

Χρέος μας είναι να αγκαλιάσουμε τους δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που συμμετείχαν εθελοντικά και ανιδιοτελώς στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες της παράταξης και να συνδιαμορφώσουμε το νέο μας οδικό χάρτη, να μειώσουμε τις ανισότητες  και να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σε εμάς εναπόκειται να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συμπολίτες μας, για να σηκώσουμε και πάλι τον ήλιο ψηλά, να δώσουμε προοδευτικές και δημοκρατικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνίας μας, να απαντήσουμε στις προκλήσεις της νέας εποχής με τρόπο ανθρωποκεντρικό, δίκαιο, αποτελεσματικό, με τεκμηριωμένες λύσεις, κοστολογημένες προτάσεις υπολογίζοντας το κόστος – όφελος για όλα τα τρέχοντα ζητήματα μακριά από ιδεοληψίες, μικροπολιτικά συμφέροντα και χωρίς λαϊκισμούς.

Με ευθύνη απέναντι στην ιστορία της παράταξής μας και συνάμα απέναντι στο μέλλον της πατρίδας στο Συνέδριο μας, στις 20 – 22 Μαΐου, είναι η ιστορική μας ευκαιρία και είναι μονόδρομος για να πετύχουμε να εκφράσουμε όλες τους προοδευτικούς Έλληνες/ Ελληνίδες για να γίνουμε ξανά η μεγάλη δύναμη Αλλαγής και Ελπίδας.

Στο Συνέδριό μας ας προτάξουμε τη μεγάλη εικόνα ώστε να βάλουμε πάνω από όλα την πολιτική, που υπηρετεί το όραμα που ενέπνευσε τους αγώνες μας, στηριζόμενη σ’ ένα αξιακό πλαίσιο ισχυρό και εξωστρεφές, σε μια πλατφόρμα θέσεων εμπροσθοβαρή, σε μια λειτουργία που θα διασφαλίζει τη συμμετοχή, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Η ιδεολογία μας, οι αρχές και αξίες μας, τα πολιτικά μας βιώματα και η ιστορικές μας καταβολές δυναμώνουν το νέο όραμα μας για μια σύγχρονη Ελλάδα με ισχυρή οικονομία, ανοιχτή στις επενδύσεις, Ελλάδα πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη,  Ελλάδα με δουλειές και  ευημερία, σε μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, σε μια κοινωνία των ευκαιριών και της ασφάλεια για όλους.

«Χρειάζεται βούληση, σχέδιο. Γι’ αυτό καλούμε τον προοδευτικό λαό, τους δημοκράτες πολίτες, τα μέλη μας, να συζητήσουμε και να βάλουμε ψηφίδα-ψηφίδα αυτό το νέο κάδρο πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος», δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκος. Ανδρουλάκης

Στο κάλεσμα αυτό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής οφείλουμε όλοι οι ενεργοί πολίτες, που θέλουμε μια Ελλάδα δυνατή, μια κοινωνία ανοικτή, μια οικονομία παραγωγική, που να έχουμε λόγο και ρόλο στην πολιτική, να ανταποκριθούμε, γιατί μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες είναι αυτοί που έχουν ευθύνες για τις επιλογές τους.

Όλοι μαζί μέσα από το Συνέδριο μας να κάνουμε το επόμενο βήμα για την ενότητα, την αυτόνομη πορεία, την ανανέωση της παράταξης.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να προδώσουμε τις ελπίδες των πολιτών, καθότι περιμένουν από εμάς να δώσουμε τον τόνο, την κατεύθυνση, την πορεία, τον στόχο.

Όλοι παρόντες, γιατί έτσι μάθαμε να κάνουμε να αγωνιζόμαστε για τα όνειρα, τις ιδέες και τις θέσεις μας.

*O Γιάννης Διονυσόπουλος είναι Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, Αν. Γραμματέας Τομέα Επιστημόνων ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ, Μέλος ΣτΑ Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα