Novartis Hellas: Στηρίζει τις γυναίκες στις Life Sciences

Tην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος Ready for Work @ Life Sciences, που σαν στόχο έχει να υποστηρίξει γυναίκες από τον χώρο των STEM και των Επιστημών Υγείας που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας να προσδιορίσουν και να ακολουθήσουν τους επαγγελματικούς στόχους και τα όνειρά τους, ανακοίνωσαν η Novartis Hellas και η Women on Top.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Ανοιχτά Φτερά» της

Novartis, και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δεξιοτήτων απασχολησιμότητας για νέες γυναίκες που αναζητούν εργασία και πρόκειται να αποφοιτήσουν ή έχουν ήδη αποφοιτήσει από σχολές STEM και Επιστημών Υγείας (π.χ. Φαρμακευτική/ Φαρμακολογία, Ιατρική, Βιολογία). Tομείς δηλαδή όπου οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται.

Είκοσι δύο γυναίκες αποφοίτησαν από το πρόγραμμα, δηλώνοντας ότι κέρδισαν πολλά, μα περισσότερο επικοινωνιακές δεξιότητες, δεξιότητες δικτύωσης, αλλά και αυτοπεποίθηση.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η A.E. Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, Stephan Estermann δήλωσε:

“Η ενδυνάμωση των γυναικών είναι απαραίτητη γιατί οι μικτές ομάδες παράγουν καλύτερα αποτελέσματα, ενώ μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τις πλήρεις δυνατότητες του εργατικού δυναμικού μας και να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα ταλέντα που έχουμε στη διάθεσή μας”. 

“Η έρευνα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και την εύρεση καλύτερων θεραπειών, ιδιαίτερα κατά του καρκίνου, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και ευγενή καθήκοντα που μπορώ να φανταστώ, καθώς μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά όχι μόνο για τα άτομα, αλλά και για τις οικογένειες και τους συγγενείς τους.

Γι’ αυτό χαιρετίζω τις προσπάθειες της Novartis να εμπνεύσει τις γυναίκες να ακολουθήσουν μια καριέρα στις βιοεπιστήμες και να τις προετοιμάσει να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους σε αυτόν τον τομέα”, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, Κώστας Παπαγιάννης δήλωσε:

«Tα θέματα διαφορετικότητας, ισότητας και συμπερίληψης είναι κομβικής σημασίας για τη Novartis.

Εργαζόμαστε συστηματικά ώστε οι άνθρωποι μας να έχουν ό,τι χρειάζονται για να προωθήσουν την έρευνα και ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς υπέρ των ασθενών.

Αυτή η εργασία απαιτεί περιέργεια, θάρρος και δέσμευση.

Χαιρόμαστε που μέσα από το Πρόγραμμα Ready for Work @ Life Sciences δώσαμε την ευκαιρία σε νέες επιστήμονες να έχουν ισότιμες ευκαιρίες για να αναπτύξουν την καριέρα τους και να συμβάλουν ώστε να ζούμε όλοι περισσότερο με καλύτερη ποιότητα ζωής».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Novartis Hellas, Στηρίζει, Life Sciences,Novartis Hellas, stirizei, Life Sciences