Mια βόλτα στο Ζάππειο που… ανοίγει το μυαλό!

Οι μνήμες κι από το φετινό καλοκαίρι σιγά-σιγά παίρνουν θέση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Οι παραλίες αδειάζουν, οι υψηλές θερμοκρασίες (ευτυχώς φέτος δεν… κοκκίνισαν ιδιαίτερα) έδωσαν την θέση τους σε νορμάλ καταστάσεις, οι άδειες ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται, τα μεγάλα αστικά κέντρα γέμισαν και πάλι, ενώ πλέον μετράμε αντίστροφα για τον αγιασμό και το άνοιγμα των σχολείων.

Με λίγα λόγια όπως σοφά λέει και ο λαός «κάθε

κατεργάρης στον πάγκο του».

Όλοι σε… ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε έναν χειμώνα που όπως λένε «αυτοί που ξέρουν» προβλέπεται δύσκολος. Η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια σε ρεύμα και προϊόντα και φυσικά ο βραχνάς του κορονοϊου που θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας είναι οι βασικές αιτίες για μια χρονιά που αναμένεται με πολλά ζόρια.

Κακά τα ψέματα, όλοι θα αναζητήσουμε διεξόδους ώστε το μυαλό τουλάχιστον να φεύγει για μερικές ώρες από όλα τα παραπάνω. Να μην έχει συνέχεια στην πρώτη γραμμή τους λογαριασμούς, τις αυξήσεις, τα όσα δύσκολα συμπεριλαμβάνει η καθημερινότητα.

Αυτές τις μέρες στο Ζάππειο λαμβάνει χώρα το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου και θα υποδέχεται κόσμο μέχρι και τις 18 του μήνα. Πρόκειται φυσικά για μια γιορτή του βιβλίου που έχει… βαθιές ρίζες εδώ και περίπου μισό αιώνα και κάθε χρόνο περιμένει χιλιάδες κόσμο να βαδίσει στον θαυμαστό κόσμο των λέξεων και των εικόνων!

Θα πει κανείς «τι μας λες ρε φίλε;». Το διάβασμα θα μας ρίξει τις τιμές στην βενζίνη και το φυσικό αέριο; Όχι βέβαια. Βιβλίο είναι όχι μαγικό ραβδάκι να αλλάζει τα πάντα. Όμως προφανώς μισή ώρα, μία ώρα, δύο ώρες, όσο χρόνο πολύτιμο μπορεί να διαθέσει κανείς για να διαβάσει θα είναι προτιμότερη και ποιοτικότερη από το να αράξει μπροστά στην τηλεόραση και να δει το… κάθε χαζοριάλιτι της πλάκας.

Κάντε μια βόλτα από το Ζάππειο αυτές τις μέρες και δεν θα χάσετε. Όλο και κάτι καλό θα βρείτε και για τα γούστα σας και για το πορτοφόλι σας. Μην ξεχνάτε ότι το βιβλίο πέρα από όλα τα άλλα είναι κι ένα οικονομικό δώρο για σας και τους αγαπημένους σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα