Πλεύρης: Μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με τον ιό – Δεν πιστεύουμε στην πολιτική του zero Covid όπως η Κίνα

«Μετά από δύο χρόνια έχουμε ένα διαφορετικό στέλεχος του ιού με μεγάλη μεταδοτικότητα αλλά χαμηλή νοσηρότητα σε έναν πληθυσμό που είναι εμβολιασμένος. Σε ποσοστό 75% όσον αφορά τον γενικό πληθυσμόν 85% όσον αφορά τους ενήλικες και πάνω από 90% όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, περνάμε, ουσιαστικά, σε μία συνύπαρξη με τον ιό, καθώς τα μέτρα θα υπάρχουν αλλά δεν θα είναι υποχρεωτικά.

«Δεν πιστεύουμε στην πολιτική του zero Covid όπως κάνει η Κίνα. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα άλλο μοντέλο, να παρακολουθούμε

την πανδημία και να προσαρμοζόμαστε σε αυτήν», επεσήμανε.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εικόνα δικαιολογεί αυτό το πλαίσιο, καθώς υπάρχει μείωση των σκληρών δεικτών, μείωση των νοσηλειών αλλά και όσων νοσηλεύονται σε ΜΕθ, ενώ παράλληλα λειτουργεί η οικονομία.

Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, σε δείκτες όπως οι θάνατοι, η εκτιμώμενη ως υπερβάλουσα θνητότητα δείχνει να είναι χαμηλότερη από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Κάναμε τα πάντα για να μειώσουμε τις απώλειες», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live, Πλεύρη,Live, plevri