Εγκρίθηκε η πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρική Επιτροπή από τα μέλη – 3 στους 4 ψήφισαν υπέρ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα υπέρ της πρότασης του Προέδρου ψήφισε το 73,5%, ενώ την αντιπρόταση των 14 στελεχών της “Ομπρέλας” ψήφισε το 25,83%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 3 στους 4 σύνεδρους που ψήφισαν στις κάλπες που στήθηκαν σήμερα στο κλειστό γήπεδο του Φαλήρου επικρότησαν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος.

Το ποσοστό δείχνει και το εύρος της αποδοχής

της ρηξικέλευθης πρότασης Τσίπρα με την οποία αναβαθμίζεται ο ρόλος του απλού μέλους καθώς έχει το δικαίωμα να ψηφίζει για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή αλλά και σε γενικές γραμμές τα ποσοστά της πλειοψηφίας του κόμματος έναντι της μειοψηφίας.

Οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν αύριο νωρίς το απόγευμα.

Θα προηγηθεί ομιλία του Αλέξη Τσίπρα γύρω στη μία με δύο το μεσημέρι το μεσημέρι και αργότερα θα γίνουν οι ψηφοφορίες δια ανατάσεως των καρτών για τις υπόλοιπες καταστατικές αλλαγές αλλά και για τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Νωρίτερα, στις 10 το πρωί θα στηθούν δύο κάλπες μία για την εκλογή Επιτροπής Δεοντολογίας και άλλη μία για την ανάδειξη εξελεγκτικής Επιτροπής

Keywords
Τυχαία Θέματα