Εργοστάσιο αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα από τη Hyundai

Το νέο εργοστάσιο της Hyundai για ηλεκτρικά οχήματα και μπαταρίες, θα ξεκινήσει το 2025 και με παραγωγική δυνατότητα 300.000 μονάδων/έτος.

Η Hyundai εγκαινιάζει το Hyundai Motor Group Metaplant America, τη νέα

παραγωγική μονάδα στην περιοχή του Bryan County Mega, στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια επένδυση των 5,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία και τους συνεργαζόμενους προμηθευτές της και περιλαμβάνει σχέδια για την παραγωγή μιας γκάμας καινοτόμων ηλεκτρικών (EV) οχημάτων Hyundai και Genesis. Στο ίδιο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται και μπαταρίες. Με περισσότερες από 8.100 θέσεις εργασίας, η συγκεκριμένη μονάδα θα αποτελέσει μέρος μιας σταθερής αλυσίδας εφοδιασμού για μπαταρίες EV και άλλα εξαρτήματα EV στην αγορά των ΗΠΑ. Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγική του δραστηριότητα το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Το Hyundai Motor Group με τη νέα παραγωγική μονάδα θα ηγηθεί της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση στην αγορά των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα ο όμιλος επιταχύνει τις προσπάθειες της ηλεκτροκίνησης με στόχο να διαθέτει 3,23 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά οχήματα ετησίως έως το 2030 σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ο η Hyundai Motor σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής EV που θα διασφαλίζει μεγαλύτερο εφοδιασμό οχημάτων EV σε όλο τον κόσμο.

Ως μέρος της δέσμευσης του ομίλου για βιωσιμότητα, η μονάδα θα βασίζεται κυρίως σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την τροφοδοσία της εγκατάστασης και στη χρήση τεχνολογιών μείωσης των εκπομπών για την κάλυψη των απαιτήσεων RE100.

The post Εργοστάσιο αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα από τη Hyundai appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα