Αυτό είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 6

Η Hyundai αποκάλυψε το IONIQ 6, το πολυτελές ηλεκτρικό της μοντέλο που εκτός από εξαιρετικά χαμηλή αεροδυναμική έχει σχεδιασμό που το κάνει να θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Το πολυαναμενόμενο Hyundai IONIQ 6, το δεύτερο μοντέλου της αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα μάρκας IONIQ, είναι ένα μοντέλο αν μη τι άλλο φουτουριστικό! Η μάρκα το αναφέρει ως “Electrified Streamliner”, είναι αεροδυναμικά σμιλεμένο για να μεγιστοποιήσει

την εμβέλεια και να κάνει καινοτόμα χρήση βιώσιμων υλικών για υψηλή ποιότητα στην νέα EV εποχή.

Το IONIQ 6 είναι εμπνευσμένο από το Prophecy EV concept. Έτσι, όπως στο πρωτότυπο, χαρακτηρίζεται από καθαρές, απλές γραμμές και αεροδυναμική σχεδίαση, ενώ το προσεγμένο εσωτερικό του είναι ιδανικά σχεδιασμένο για αίσθηση “cocooning”. Βέβαια σε αντίθεση με το πρωτότυπο, το τελικό IONIQ 6 έχει τιμόνι και όχι λεβιέδες που είδαμε στο Prophecy EV.

Όπως συμβαίνει ήδη στο IONIQ 5, το IONIQ 6 εφαρμόζει μία σχεδιαστική στρατηγική διαφοροποίησης, που δίνει σε κάθε μοντέλο μια μοναδική εμφάνιση. Η Hyundai το σχεδίασε έχοντας στο επίκεντρο τους διαφορετικούς τρόπους ζωής των πελατών της, αντί να υιοθετεί μια ενιαία προσέγγιση για όλους.

Σχεδίαση «μονής καμπύλης»

Το IONIQ 6 διαθέτει χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,21, υποβοηθούμενο από απλές αλλά ελκυστικές καμπύλες και μία σειρά χαρακτηριστικών. Στοιχεία όπως το χαμηλό ρύγχος, οι ενεργοί πρόσθιοι αεραγωγοί, το μειωμένο διάκενο μεταξύ τροχού και θόλου, το πλήρες κάλυμμα κάτω από το αμάξωμα, οι ειδικά σχεδιασμένοι διαχύτες καθώς και οι προαιρετικοί λεπτοί ψηφιακοί πλευρικοί καθρέπτες. Περαιτέρω ενίσχυση αποδίδει η ελλειπτική αεροτομή με πτερύγιο και οι διαχωριστικές παγίδες και στις δύο πλευρές του πίσω προφυλακτήρα.

Το μοντέλο ενσωματώνει πάνω από 700 παραμετρικά pixels σε διάφορα σημεία, όπως προβολείς, πίσω συνδυαστικά φώτα, πρόσθιοι κάτω αισθητήρες, περίγραμμα αεραγωγών και ένδειξη κεντρικής κονσόλας, ενισχύοντας την ταυτότητα της υπογραφής IONIQ σε όλο το όχημα. Το όχημα είναι εύκολο να αναγνωριστεί τη νύχτα, χάρη στην εντυπωσιακή ψηλά τοποθετημένη λυχνία στάσης που ενσωματώνεται στην πίσω αεροτομή. Για να τονιστεί περαιτέρω η μοναδικότητα του IONIQ 6, σήμα της Hyundai είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Εμπνευσμένο εσωτερικό

Για το εσωτερικό του IONIQ 6, οι σχεδιαστές ξεκίνησαν εξετάζοντας τις ανάγκες των πελατών, με ιδιαίτερη έμφαση στους οικολογικά συνειδητοποιημένους Millennials και Gen Z, και εργάστηκαν «από μέσα προς τα έξω». Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό σε σχήμα «κουκούλι» του IONIQ 6 χρησιμεύει ως ένα άνετο καταφύγιο και ως προσωπικός χώρος, γεμάτος με πρακτικά χαρακτηριστικά και βιώσιμα υλικά, προσφέροντας μια περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένη εμπειρία μετακίνησης.

Η νέα πλατφόρμα E-GMP επέτρεψε στους σχεδιαστές να επεκτείνουν το εσωτερικό δημιουργώντας βελτιστοποιημένο χώρο για τα πόδια και ευρυχωρία που επιτρέπει στους επιβάτες να κινούνται με εκτεταμένη άνεση και ελευθερία. Οι οθόνες πολυμέσων (12 ιντσών η καθεμία) ενσωματώνονται σε ένα αρθρωτό σύνολο σχεδιασμένο να ελαχιστοποιεί την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση.

#tdi_8 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2022/07/CE_Main-KV_06_Mindful-Cocoon-L-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_8 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2022/07/CE_Main-KV_05_Mindful-Cocoon-L-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 2

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται προέρχονται από βιώσιμες λύσεις, όπως ανακυκλωμένες χρωστικές από ελαστικά τέλους ζωής και μπαμπού χρωστική ανθρακική βαφή. Το εσωτερικό είναι επίσης διακοσμημένο με βιώσιμα υλικά και χρώματα. Ανάλογα με το επίπεδο επένδυσης, αυτά περιλαμβάνουν δέρμα οικολογικής επεξεργασίας, ανακυκλωμένο ύφασμα PET, δέρμα βιολογικού TPO, βιολογική βαφή από φυτικά έλαια και ανακυκλωμένο υλικό από δίχτυα αλιείας στα πατάκια.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του IONIQ 6 θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, όταν η Hyundai θα αποκαλύψει τις πλήρεις προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών και των προηγμένων τεχνολογιών του νέου της μοντέλου.

The post Αυτό είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 6 appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα