5-άστερο το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV

Το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV plug-in hybrid αξιολογήθηκε με 5 αστέρια στα crash test, απόδοση αντίστοιχη με το αμιγώς ηλεκτρικό MX-30 που αξιολογήθηκε το 2020.

Το νέο plug-in hybrid

 Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων από τo Euro NCAP. Τα ήδη εξαιρετικά αποτελέσματα του ηλεκτρικού MX-30 EV που πέρασε τα test το 2020 ισχύουν επίσημα και για το νέο plug-in υβριδικό μοντέλο.

Έτσι, και τα δύο MX-30 προσφέρουν προστασία 91% σε ενήλικους επιβάτες, 87% σε παιδιά, 68% σε ευάλωτους χρήστες του δρόμου (πεζοί-ποδηλάτες) και73% στα υποστηρικτικά συστήματα ασφάλειας. Μάλιστα το MX-30 έχει πετύχει μέγιστη βαθμολογία στις δοκιμές πλευρικής πρόσκρουσης και στην απόδοση στα crash test με βάση παιδιά 6 και 10 ετών, τόσο για μετωπική όσο και για πλευρική πρόσκρουση.

Αυτή η εξαιρετική απόδοση είναι αποτέλεσμα τριών βασικών παραγόντων. Η πιο πρόσφατη αρχιτεκτονική Skyactiv Vehicle Architecture διαθέτει ένα υψηλής ακαμψίας, απορροφητικό στις κρούσεις αλλά και ελαφρύ αμάξωμα. Ένα ευρύ φάσμα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας i-Activsense βοηθούν τους οδηγούς να εντοπίζουν πιθανούς κινδύνους και να μειώνουν την πιθανότητα ζημιάς ή τραυματισμού, ενώ τα υψηλά πρότυπα προστασίας των πεζών μετριάζουν τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης με ευάλωτους χρήστες του δρόμου.

Να θυμίσουμε ότι η τελευταία προσθήκη στη σειρά Mazda MX-30 είναι αυτή του plug-in υβριδικού μοντέλου, το οποίο χρησιμοποιεί και πάλι ηλεκτροκινητήρα για να κινείται και μία μπαταρία 17,8 kWh που παρέχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 85 χλμ. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τη μοναδική τεχνολογία περιστροφικού κινητήρα της Mazda, ο ολοκαίνουργιος βενζινοκινητήρας 830 κ.εκ. με ένα ρότορα λειτουργεί ως γεννήτρια επαναφορτίζοντας τη μπαταρία, επιτρέποντας παράλληλα ηλεκτρικές μετακινήσεις σε μεγαλύτερες αποστάσεις, χωρίς να απαιτείται ενδιάμεση φόρτιση. Η απόδοση σε ισχύ είναι 170 ίπποι και 260 Nm και σε απόλυτες επιδόσεις το plug-in hybrid είναι ελαφρώς ταχύτερο από το αμιγώς ηλεκτρικό, αφού το τυπικό 0-100 km/h γίνεται σε 9,1 δευτερόλεπτα.

Το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Μέχρι τότε μάθε τα πάντα γι’ αυτό ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ.

Το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV επαναφέρει τον ρότορα

The post 5-άστερο το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα