Η Ford στο Pikes Peak με το Electric SuperVan 4

Η Ford Performance κατευθύνεται στο θρυλικό Pikes Peak International Hill Climb με το αμιγώς ηλεκτρικό SuperVan 4.

Η θρυλική ανάβαση Pikes Peak αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του παγκόσμιου motorsport. Οι περισσότεροι τη γνωρίσαμε από το ρεκόρ του Ari

Vatanane με το Peugeot 405 T16, στο επικό για τα δεδομένα της εποχής video με τίτλο “Climb Dance”. Το 1988 όλα αυτά. Πλέον η διαδρομή της ανάβασης στο Κολοράντο των ΗΠΑ είναι 100% ασφάλτινη, αποτελείται από 156 στροφές και καλύπτει μία διαδρομή μήκους 19,99 km. Ο τερματισμός γίνεται σε υψόμετρο 4.302 μέτρων. Οι νεότεροι σίγουρα θυμούνται τον αείμνηστο Ken Block που ανέβηκε το βουνό με το Hoonicorn για τη σειρά Climbkhana.

Για πάνω από 100 χρόνια, τα οχήματα της Ford διαγωνίζονται στο θρυλικό Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC). Φέτος, η Ford Performance θα δώσει το παρών με το αμιγώς ηλεκτρικό SuperVan 4. Στο τιμόνι του θα καθίσει ο κάτοχος του ρεκόρ στο PPIHC, Romain Dumas, ο οποίος, μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων επιτευγμάτων, είναι επίσης τρεις φορές νικητής στο Le Mans αλλά και κάτοχος αρκετών ρεκόρ σε πίστες με ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή θα είναι η 9η παρουσία του Romain Dumas στο Pikes Peak International Hill Climb.

Το SuperVan 4 εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης που τροφοδοτείται από μια υψηλής απόδοσης μπαταρία 50 kWh. Συνδυάζει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με carbon αμάξωμα, roll cage εγκεκριμένο από τη FIA και ρυθμιζόμενη αναγεννητική πέδηση. Το όχημα αποτελεί την πιο πρόσφατη δημιουργία των τμημάτων EV & R&D της STARD που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Ford Performance στα πλαίσια μιας πενταετούς σχέσης των δύο πλευρών.

Η Ford Performance θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φετινή της προσπάθεια στο PPIHC πριν τον αγώνα, ο οποίος φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023.

The post Η Ford στο Pikes Peak με το Electric SuperVan 4 appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα