Καταγγελία για ατύχημα με Tesla στο Παρίσι

09:15 21/3/2022 - Πηγή: Caroto
Ένας οδηγός ταξί στο Παρίσι, του οποίου το Tesla Model 3 συνετρίβη τον Δεκέμβριο, σκοτώνοντας ένα άτομο, υπέβαλε νομική καταγγελία κατά της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε την Κυριακή ο δικηγόρος του.

Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε μετά το ατύχημα ότι η Tesla  είχε  αναφέρει στις γαλλικές αρχές ότι δεν υπήρχε άμεση ένδειξη τεχνικής βλάβης.

Πως

έγινε το συμβάν

Το Tesla του οδηγού ταξί εκτός υπηρεσίας πέρασε μέσα από μεταλλικούς στύλους, μια σειρά από ποδήλατα με πληρωμή και έναν κάδο ανακύκλωσης γεμάτο γυαλί, χτυπώντας πεζούς και ένα φορτηγό πριν σταματήσει τελικά, είπαν αυτόπτες μάρτυρες για το ατύχημα.

Ο οδηγός ταξί, ο οποίος δεν κατονομάζεται, είπε στην αστυνομία μετά το ατύχημα ότι το αυτοκίνητο είχε επιταχύνει μόνο του και ότι δεν μπόρεσε να ενεργοποιήσει τα φρένα.

Εκτός από το μοιραίο άτομο, τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 17 τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στο 13ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας σε δρόμο γεμάτο μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα. 

Ο οδηγός ταξί βρίσκεται υπό επίσημη έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Μετά το ατύχημα βγήκε αρνητικός σε αλκοτέστ. Η εισαγγελία των Βερσαλλιών θα αποφασίσει τώρα εάν η Tesla έχει κάποια υπόθεση να απαντήσει.

Η Tesla συλλέγει λεπτομερή δεδομένα από τους αισθητήρες και τις κάμερες στα οχήματά της και έχει χρησιμοποιήσει τέτοια δεδομένα στο παρελθόν για να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς ότι τα ατυχήματα προκλήθηκαν από δυσλειτουργία της τεχνολογίας.

The post Καταγγελία για ατύχημα με Tesla στο Παρίσι appeared first on Caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα