Είναι δυνατόν; Η Maserati Grecale αντέγραψε το Ford Puma;

Το διαδίκτυο μπορεί να γίνει αδυσώπητος κριτής για τους σχεδιαστές αυτοκινήτων, καθώς η δουλειά τους επικρίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και πριν από το ντεμπούτο ενός νέου μοντέλου. Αυτό συμβαίνει με τη Maserati Grecale που θα κάνει πρεμιέρα αύριο στις 22 Μαρτίου, αλλά οι χρήστες των social media έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν για τη σχεδίασή της, λέγοντας ότι οι Ιταλοί σχεδιαστές ξέμειναν από ιδέες και κόπιαραν το Ford Puma .

Αν κι η Maserati δεν μας

έχει παρουσιάσει ακόμα τη Grecale, οι φωτογραφίες με καμουφλαρισμένα και ημι-ακάλυπτα πρωτότυπα μαζί με φωτογραφίες που διέρρευσαν από διάφορες πηγές, έχουν αποκαλύψει τη σχεδίαση του ιταλικού SUV. Όπως συμβαίνει πάντα με τα νέα μοντέλα, οι άνθρωποι προσπαθούν να σχολιάσουν την εμφάνιση, συγκρίνοντας συχνά πτυχές τους με υπάρχοντα μοντέλα.

Η τοποθέτηση ενός μεσαίου μεγέθους SUV με εστίαση στις επιδόσεις από έναν premium κατασκευαστή όπως η Maserati στην ίδια πρόταση με ένα mainstream B-SUV της Ford δεν κολακεύει τους Ιταλούς. Ωστόσο, ενώ τα μοντέλα είναι αρκετά διαφορετικά όσον αφορά το μέγεθος και τη θέση τους στην αγορά, υπάρχει κάποια δόση αλήθειας στα σχόλια σχετικά με το μπροστινό μέρος, όπως μπορείτε να δείτε από την παρακάτω εικόνα.

Τόσο το Ford Puma που παρουσιάστηκε το 2019, όσο κι η Maserati Grecale, έχουν προβολείς τοποθετημένους ψηλά στα μπροστινά φτερά για εμφάνιση σε στυλ κουπέ. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για την Porsche Macan, αλλά αυτό που συμβαίνει από κάτω είναι πιθανότατα η αιτία της ομοιότητας.

Η γρίλια και οι εισαγωγές στον μπροστινό προφυλακτήρα της Maserati Grecale μοιάζουν πράγματι πολύ με το Ford Puma ST-Line . Αν παραμερίσουμε το ελαφρώς διαφορετικό εξωτερικό σχήμα της μάσκας, το μέγεθος και η θέση της σε συνδυασμό με τη φαρδιά κάτω εισαγωγή και τις σπορ πλαϊνές εισαγωγές είναι ύποπτα παρόμοια.

Στα μάτια μας αυτός είναι ο κύριος λόγος πίσω από τις παρατηρήσεις των ανθρώπων καθώς το υπόλοιπο αμάξωμα είναι αρκετά διαφορετικό. Άλλωστε, το Grecale μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο με την Alfa Romeo Stelvio, ενώ το Puma είναι ένα αδερφάκι του Fiesta, με διαφορετικές διαστάσεις κι αναλογίες.

The post Είναι δυνατόν; Η Maserati Grecale αντέγραψε το Ford Puma; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα