Υπάρχει αθόρυβη Harley-Davidson που δε μολύνει; Κι όμως, ναι!

Πρόκειται για ηλεκτρικό ποδήλατο κι όπως ακριβώς συμβαίνει και στις μοτοσικλέτες, έχει ιδιαίτερη αισθητική κι αμφιλεγόμενη λειτουργικότητα. Θα παραχθεί σε μόλις 1.050 κομμάτια, με τα 525 να πηγαίνουν στις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα 525 να διατίθενται προς πώληση στην Ευρώπη. Και στις δύο περιπτώσεις, δε διαθέτει ανάρτηση.

«Less is more», δηλώνει ο Aaron Frank, Brand Director στο Serial

1. «Αυτή είναι η υπόσχεσηή μας. Χωρίς ανάρτηση για να ρυθμίσετε, χωρίς περίπλοκο σύστημα μετάδοσης κίνησης — μόνο δύο τροχοί, μία ταχύτητα κι ένας σκοπός, να σας παρέχει την πιο άμεση σύνδεση ανάμεσα σε εσάς και το μονοπάτι. Όσο λιγότερο ανησυχείτε για τα γύρω-γύρω, τόσο περισσότερο μπορείτε να εστιάσετε στην απόλαυση κάθε βόλτας.»

Ξέχασε βέβαια να μας πει τι σόι βόλτα θα κάνουμε στα κατσάβραχα χωρίς ανάρτηση, αν και κάποιοι κραδασμοί θα αποσβένονται από τα ημι-fat ελαστικά Michelin E-Wild (με διάσταση 2.6) και το παλουκόσελο με αποσβεστήρα SR Suntour NCX. Τουλάχιστον δε θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το φρενάρισμα, αφού διαθέτει εξαιρετικά ισχυρά τετραπίστονα υδραυλικά δισκόφρενα της TRP και βαφή Yucca Tan με γραφικά γκράφιτι. Πάντως οι κολλήσεις του αλουμινένιου σκελετού δεν είναι αντίστοιχα προσεγμένες με ποδήλατα αυτού του εύρους τιμής.

Το ποδήλατο, εν τω μεταξύ, έχει περισσότερες ανέσεις εστιασμένες στον δρόμο, αφού ο κατασκευαστής έχει συνεργαστεί με την Google για να προσθέσει πολλές συνδεδεμένες λειτουργίες. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να βρουν το ποδήλατό τους όπου κι αν βρίσκονται στον πλανήτη χάρη στο “Pinpoint Mode”. Ο σχεδιασμός διαδρομής γίνεται επίσης ευκολότερος με την πλοήγηση στροφή προς στροφή μέσω των Χαρτών Google, ενώ μπορείτε να λάβετε μια σύνοψη των προσπαθειών σας μετά τη διαδρομή ως αποτέλεσμα δεδομένων σε πραγματικό χρόνο που συλλέγονται από την εταιρία τεχνολογίας. Το ποδήλατο διαθέτει επίσης έναν ενσωματωμένο φορτιστή USB-C για να φορτίζει το τηλέφωνό σας ενώ οδηγείτε.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Google Cloud επέλεξε το Serial 1 ως συνεργάτη eMobility», δήλωσε ο Frank. «Αυτό σημαίνει ότι το Serial 1 θα ενσωματώσει τη νέα λύση λογισμικού Intelligent Product Essentials του Google Cloud, επιτρέποντας προγνωστικές, προληπτικές κι έξυπνες λειτουργίες που παρέχουν καλύτερη εμπειρία e-Bike για κάθε αναβάτη».

Τα περισσότερα επίπεδα εξοπλισμού (BASH/MTN, RUSH/CTY Step-thru και το MOSH/CTY) διαθέτουν αφαιρούμενη μπαταρία 529 Wh, ενώ το RUSH/CTY Speed ​​έχει μονάδα 706 Wh. Οι τιμές στην αμερικάνικη αγορά κυμαίνονται από 3.799 $ έως 5.599 $. Η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 32 χλμ/ώρα (σε αντίθεση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που θέλουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα να υποβοηθούν ως τα 25), ενώ η έκδοση RUSH/CTY Speed μπορεί να υποβοηθά ως τα 45, αλλά με την υποχρέωση ότι ο αναβάτης θα πιάνει τέτοιες ταχύτητες μόνο σε δασικούς δρόμους κι όχι στην άσφαλτο.

The post Υπάρχει αθόρυβη Harley-Davidson που δε μολύνει; Κι όμως, ναι! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα