Chiron Pur Sport: κι όμως, διατίθεται ήδη ως μεταχειρισμένη

Πρόκειται για την πιστάδικη εκδοχή της Chiron και κατασκευάστηκε μόλις σε 60 κομμάτια παγκοσμίως. Παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της από την αντιπροσωπεία της Bugatti στο Connecticut, αλλά διατίθεται προς πώληση στο Beverly Hills στην California κι έχει διανύσει μόλις 770 χιλιόμετρα από τότε που έφυγε από το εργοστάσιο.

Η Bugatti παρουσίασε τη Chiron Pur Sport

στις 3 Μαρτίου του 2020. Έχει τον ίδιο τετρατούρμπινο W16 των 8.0 λίτρων με τις υπόλοιπες Chiron κι αποδίδει τους ίδιους 1.500 ίππους και τα ίδια 1.600 Nm ροπής. Ωστόσο, η Bugatti αναθεώρησε το κιβώτιο ταχυτήτων κατά 80% κι προίκισε την Pur Sport με πιο κοντές σχέσεις μετάδοσης κατά 15%, συμβάλλοντας στη βελτίωση της επιτάχυνσης, ώστε να μπορεί να επιταχύνει από 60 στα 120 χλμ/ώρα με έκτη ταχύτητα, περίπου 2″ πιο γρήγορα από την απλή Chiron. Επίσης, ο κόφτης έχει μετατεθεί κατά 200 σαλ., φτάνοντας έτσι τις 6.900 σαλ.

Το βάρος έχει μειωθεί κατά 50 κιλά, χάρη στην εξάτμιση από τιτάνιο, μια σταθερή πίσω αεροτομή και την εκτεταμένη χρήση Alcantara, ανοδιωμένου αλουμινίου και τιτανίου στο εσωτερικό. Τα ελαστικά είναι Michelin Sport Cup 2R (με διαστάσεις 285/30 μπροστά και 355/25 πίσω) αυξάνοντας την πλευρική πρόσφυση κατά 10% κι αναπτύχθηκαν από κοινού με τη Michelin αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, επιλέχθηκαν ελατήρια 65% πιο σκληρά μπροστά και 33% πίσω, ενώ αναθεωρημένη είναι συνολικά όλη η ανάρτηση. Οι αντιστρεπτικές είναι αμφότερες από ανθρακονήματα, ενώ υπάρχει κι ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης, το Sport+.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης επέλεξε να τη φινιρίσει σε έναν πολύ όμορφο συνδυασμό φωτεινού και σκούρου μπλε. Το εξωτερικό διαθέτει επίσης διάφορα εκτεθειμένα μέρη από ανθρακονήματα, συμπεριλαμβανομένου του μπροστινού σπόιλερ, των πλαϊνών ποδιών και του πίσω διαχύτη. Μέσα ξεχειλίζει από μαύρη Alcantara, μπλε ραφές που κάνουν όμορφη αντίθεση και διάφορα ματ εξαρτήματα από γυμνό ανθρακόνημα.

Η δημοπρασία θα τρέχει ακόμα για σχεδόν δύο εβδομάδες κι η τρέχουσα τιμή κατά τη συγγραφή του άρθρου είναι 3.700.000 $. Για ψάξτε όλες σας τις τσέπες…

The post Chiron Pur Sport: κι όμως, διατίθεται ήδη ως μεταχειρισμένη appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα