Ετοιμάζεται το υβριδικό πεντάθυρο Jimny, επιτέλους με χώρους

Το αξιαγάπητο Suzuki Jimny παρουσιάστηκε το 2018, αλλά παρά τις φήμες και τις αναφορές που επανεμφανίζονται κατά καιρούς, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ακόμη παρουσιάσει την πολυαναμενόμενη πεντάθυρη παραλλαγή του δημοφιλούς off-roader. Οι κατάσκοποι-φωτογράφοι εντόπισαν ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του πεντάθυρου Suzuki Jimny κάπου στην Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας τις φήμες κι αποδεικνύοντας ότι πλησιάζουμε στο ντεμπούτο του.

Παρά το γεγονός ότι είναι πλήρως καλυμμένο με καμουφλάζ, είναι προφανές ότι θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, επιπλέον παράθυρα στο πίσω μέρος και ένα σετ πίσω θυρών. Το μπροστινό και το πίσω μέρος μοντέλου φαίνεται να είναι πανομοιότυπα με το κανονικό Jimny.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη αφής infotainment, μαζί με τα αναλογικά όργανα που θυμόμαστε από τη σημερινή έκδοση. Το πεντάθυρο Jimny θα διαθέτει μεταξόνιο 2.550 χιλιοστά, το οποίο είναι 300 χιλιοστά μεγαλύτερο από το τρίθυρο Jimny. Θα έχει μήκος 3.850 χιλιοστά, με τις υπόλοιπες διαστάσεις να παραμένουν αμετάβλητες. Η μακρύτερη αρχιτεκτονική του πλαισίου τύπου σκάλας και το επιπλέον αμάξωμα θα προσφέρουν αυξημένο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών κι ένα πιο πρακτικό πορτ-μπαγκάζ, καθιστώντας το πιο κατάλληλο για ένα ευρύτερο φάσμα πελατών. Επιτέλους, μετά από 24 χρόνια, η Suzuki εισάκουσε τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Κολλήματα που τρώνε οι Ιάπωνες…

Οι αυστηροί κανονισμοί εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη ανάγκασαν τη Suzuki να προσφέρει το τρίθυρο Jimny αποκλειστικά σε διθέσια επαγγελματική έκδοση από το 2021. Αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία φέρεται να εξηλεκτρίζει το off-roader, όπως έχει ήδη κάνει και με την υπόλοιπη γκάμα της. Το πεντάθυρο Jimny πιθανότατα θα επωφεληθεί από την προσθήκη ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, αν κι η Suzuki διαθέτει επίσης ένα full hybrid σύστημα στη γκάμα της (to 1.5 του Vitara). Οι πηγές μας υποστηρίζουν ότι ο ατμοσφαιρικός 1.5 λίτρων θα αντικατασταθεί με έναν ήπιο υβριδικό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, συμβάλλοντας στη βελτίωση των επιδόσεων παρά το επιπλέον βάρος.

Το πεντάθυρο Suzuki Jimny, που φημολογείται ότι θα ονομάζεται “Long”, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του κάποια στιγμή στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023. Το μοντέλο πιθανότατα θα έρθει μαζί με μια facelift έκδοση του κανονικού τρίθυρου Jimny, επωφελούμενο από το ίδιες μηχανικές ενημερώσεις όσον αφορά τον εξηλεκτρισμό.

The post Ετοιμάζεται το υβριδικό πεντάθυρο Jimny, επιτέλους με χώρους appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα