Τρομακτικό ατύχημα όταν ακινητοποιήθηκε στον αυτοκινητόδρομο

Σοκαριστικά πλάνα δείχνουν το κόκκινο pick-up να είναι ακίνητο στη μέση του αυτοκινητόδρομου I-35, με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, προτού ένα μαύρο φορτηγό εμβολίσει την Chevrolet Silverado, με αποτέλεσμα το αμερικάνικο pick-up να τυλιχτεί στις φλόγες καθώς εκτοξεύεται προς τα δεξιά.

Ευτυχώς, η 42χρονη Susan Norberg κι η 12χρονη θετή της κόρη είχαν βγει από το όχημα πριν τη σύγκρουση και δεν τραυματίστηκαν. Ο οδηγός του ημιφορτηγού επίσης δεν τραυματίστηκε, τα δύο οχήματα όμως καταστράφηκαν.

Αν αναρωτιέστε γιατί

η γυναίκα δε μετακίνησε το διπλοκάμπινό της στην άκρη του δρόμου όταν συνειδητοποίησε ότι υπήρχε πρόβλημα, αντί να το αφήσει στην κεντρική λωρίδα, το ίδιο κάναμε κι εμείς. Όμως ο ειδησεογραφικός ιστότοπος StarTribune αποκαλύπτει ότι το όχημα της γυναίκας χτύπησε ένα ελάφι μες στον αυτοκινητόδρομο, πυροδοτώντας τους αερόσακους που της εμπόδιζαν τη θέα προς τα εμπρός και την ανάγκασαν σε άμεση ακινητοποίηση. Βέβαια, στα (μακρινά ομολογουμένως) πλάνα, οι αεροσάκοι φαίνονται να έχουν ξεφουσκώσει και να μη δυσκολεύουν την κίνηση του οχήματος.

Η επίσημη οδηγία της αστυνομίας της Minnesota είναι ότι οι εγκλωβισμένοι επιβάτες θα πρέπει να καλούν για βοήθεια αλλά να παραμείνουν μες στα οχήματά τους, επειδή θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο βγαίνοντας και προσπαθώντας να διασχίσουν λωρίδες κυκλοφορίας όπου άλλα οχήματα ταξιδεύουν με υψηλές ταχύτητες. Αλλά ευτυχώς οι επιβάτες του pick-up δεν έλαβαν υπόψη αυτή την προειδοποίηση.

«Άκουγα τα αυτοκίνητα να περνούν δίπλα μας», είπε η Norberg στη StarTribune. «Ήθελα απλώς να βγω από το αμάξι γιατί ήμουν τρομοκρατημένη». Όπως κι η θετή κόρη της, η οποία πάλεψε να λύσει τη ζώνη ασφαλείας της και στη συνέχεια πάγωσε από τον πανικό και αρχικά δεν μπορούσε να βγει από το αυτοκίνητο. Λίγα λεπτά αφότου κι οι δύο έφτασαν στην άκρη του δρόμου, η Silverado καταστράφηκε μπροστά στα μάτια τους.

Όσο για το πού ήταν τα μάτια του φορτηγατζή τις στιγμές που προηγήθηκαν της σύγκρουσης, μπορούμε μόνο να κάνουμε εικασίες. Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει κάτι επισήμως, αλλά εκτός κι αν υπήρξε επείγον ιατρικό περιστατικό, αναρωτιόμαστε αν έστελνε μηνύματα στο κινητό ή έπαιζε με το ηχοσύστημα ή το σύστημα πλοήγησης, επειδή το βίντεο δείχνει ότι δεν έκανε καμία προσπάθεια να φρενάρει ή να αποφύγει την ακινητοποιημένη Silverado, παρ’ ότι η μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας ήταν εντελώς άδεια.

The post Τρομακτικό ατύχημα όταν ακινητοποιήθηκε στον αυτοκινητόδρομο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα