Η παραγωγή του Doblo μεταφέρεται από την Τουρκία στην Ισπανία

Η Tofas λειτουργεί ως κοινοπραξία μεταξύ της Koc Holding Τουρκίας και της Stellantis. Παράγει το υπάρχον Doblo σε τουρκικό εργοστάσιο και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι η συνεργασία θα μπορούσε να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2023 κι ότι θα μπορούσε επίσης να αναλάβει την παραγωγή του νέου μοντέλου. Ωστόσο, η Stellantis έκτοτε δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει ότι τα νέα Doblo

και E-Doblo θα κατασκευάζονται στην Ισπανία.

Η είδηση ​​οδήγησε τις μετοχές της Tofas σε πτώση κατά 6.1%. Μιλώντας στο Reuters, ο γενικός διευθυντής Ata Yatirim δήλωσε ότι τα νέα δεν ήταν ενθαρρυντικά για την κοινοπραξία.

Το Fiat Doblo αντιπροσώπευε το ένα τρίτο της παραγωγής της Tofas το 2021 κι αποτελούσε το 43% των διεθνών εξαγωγών της με 48.761 μονάδες. Κατασκευάζει επίσης το Egea και το MCV κι ενώ έχει την ικανότητα να παράξει 450.000 οχήματα ετησίως, παρήγαγε μόνο 229.000 οχήματα το 2021, εκ των οποίων τα 77.520 ήταν Doblo.

Η Tofas ισχυρίζεται ότι εάν η παραγωγή του Doblo απομακρυνθεί από την Τουρκία, τα ευρωπαϊκά έθνη δε θα είναι μεταξύ των βασικών εξαγωγικών αγορών της. Αντίθετα, η παραγωγή θα επικεντρωθεί στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική και την εγχώρια τουρκική αγορά.

Τα μοντέλα τρίτης γενιάς Fiat Doblo και e-Doblo είναι ουσιαστικά αδελφές εκδόσεις των Citroen Berlingo, Peugeot Rifter, Opel Combo Life και Toyota ProAce City Verso. Το e-Doblo χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα με 136 ίππους και 260 Nm ροπής σε συνδυασμό με μια μπαταρία 50 kWh. Εν τω μεταξύ, τα θερμικά μοντέλα θα προσφέρονται με turbodiesel 1.5 λίτρων κι υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων.

The post Η παραγωγή του Doblo μεταφέρεται από την Τουρκία στην Ισπανία appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα