Το ιταλικό Χάος υπόσχεται να ξεπεράσει τα 300 μίλια (482 χλμ/ω)

Νομίζατε πως μόνο εμείς έχουμε Σπύρο Πανόπουλο; Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα! Μία start-up εταιρία από τη Ρώμη, η Angelelli Automobili που ιδρύθηκε από τον Davide Angelelli το 2015, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό  το όνειρο της κατασκευής ενός hypercar με την εύηχη ονομασία Superpeformante D-One. Η ιστοσελίδα της εταιρίας είναι γεμάτη εικόνες και φιλόδοξες δηλώσεις, αλλά όχι φωτογραφίες ή βίντεο πραγματικών οχημάτων, προϊόντων, ανταλλακτικών ή εγκαταστάσεων παραγωγής.

Η εταιρία πιστεύει μάλιστα ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 300 μίλια ανά ώρα (482 χλμ/ώρα) – κάτι που έχουμε ακούσει πολλές φορές στο

παρελθόν χωρίς να έχει πραγματοποιηθει μέχρι σήμερα. Οχι βέβαια από την εισαγωγική έκδοση που έχει ισχύ 1.000 ίππους χάρη στον συνδυασμό βενζινοκινητήρα κι ηλεκτροκινητήρων. Πάνω από αυτήν, υπάρχει το D-One Model S με υβριδική διάταξη παρόμοια με αυτή που υπάρχει στο βασικό μοντέλο, αλλά με απόδοση 1.250 ίππων.

Hennessey: πισωκίνητο με 1.800+ ίππους, υπόσχεται να ξεπεράσει τα 300 μίλια την ώρα

Αμφότερες οι εκδόσεις χρησιμοποιούν έναν twin-turbo V6 4.0 λίτρων (με απόδοση 550 ίππων στη μικρή έκδοση) που κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων κινούν τους μπροστινούς τροχούς. Οι δύο επόμενες εκδόσεις θα χρησιμοποιούν έναν V8 twin-turbo 4.8 λίτρων και θα έχουν συνολική απόδοση 1.350 ίππους. Ο Ιταλός κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι θα επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 1.9″.

Με τιμή 1.1 εκατομμύριο ευρώ, το ιταλικό Χάος φαντάζει ευκαιρία μπροστά στα αστρονομικά ποσά που ζητάει ο εγχώριος κατασκευαστής. Η R Version όμως θα κοστολογείται 200 χιλιάρικα ακριβότερα. Πρέπει όμως να σας ενημερώσουμε ότι οι τιμές είναι παλιές, αφού τις αντλήσαμε από το παρακάτω βίντεο, το οποίο υπόσχεται ότι οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες θα γίνουν εντός του 2020!

The post Το ιταλικό Χάος υπόσχεται να ξεπεράσει τα 300 μίλια (482 χλμ/ω) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα