Το Mini Nurburgring της Ιαπωνίας είναι ένας οδηγικός παράδεισος

Το Magarigawa Club μόλις εγκαινίασε μια ιδιωτική πίστα στην επαρχία Chiba της Ιαπωνίας κι αποτελεί την τέλεια παιδική χαρά για τους κατέχοντες. Δεν πρόκειται απλώς για μια ακόμα πίστα αυτοκινήτου, αλλά για έναν ολοκληρωμένο προορισμό διακοπών ακόμα και για όσους δε θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της πίστας. Εν ολίγοις, θα γλιτώσετε την γκρίνια από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αφού περιλαμβάνει εσωτερικά κι εξωτερικά ιαματικά λουτρά, εξωτερική πισίνα 25 μέτρων, παιδική χαρά για παιδιά (των μεγάλων είναι παραδίπλα), πάρκο

για κουτάβια, μονοπάτια στη φύση και σημεία για πικνίκ.

Αλλά καθώς εδώ μας ενδιαφέρουν περισσότερο τα αυτοκίνητα που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις, περίπου 500 μοναδικές καλλονές παρέλασαν στην πίστα την ημέρα των εγκαινίων το περασμένο Σαββατοκύριακο. Κάθεστε; LaFerrari, F40, F50, Enzo, 812 Superfast, Monza SP1, McLaren Elva και P1. Να συνεχίσουμε; Aston Martin Valkyrie και Zagato, Lamborghini Sian, Bugatti Chiron, Lexus LFA, αλλά και κλασικά μοντέλα όπως παλιές Rolls-Royce, Jaguar E-Type, Toyota 2000GT, παλιές Corvette και Mustang, ακόμα και Citroen 2CV. Κλασικά Fiat, BMW, Volkswagen, σε μια πολύχρωμη εικόνα διαφορετικών γεύσεων κι εποχών. Οι θεατές παρακολούθησαν επίδειξη drift από βελτιωμένες Toyota AE86.

Πίσω από το project βρίσκεται η Cornes & Company, η μεγαλύτερη εμπορία πολυτελών οχημάτων στην Ιαπωνία, η οποία χρησιμοποιεί το σιρκουί κι ως ιδιωτικό κλαμπ, με 150 θέσεις μελών, με paddock 36 κλιματιζόμενων pit boxes κι αποθήκευση για 300 αυτοκίνητα. Πέντε πολυτελείς βίλες με γκαράζ τεσσάρων αυτοκινήτων (όλες πουλημένες πολύ πριν κατασκευαστεί η εγκατάσταση) έχουν επίσης θέα στην πίστα. Σύμφωνα με το περιοδικό Magneto, κάθε συνδρομή κοστίζει 214.000 ευρώ.

Όσο για την ίδια την πίστα, σχεδιάστηκε από τον διάσημο σχεδιαστή εγκαταστάσεων της Formula 1 Hermann Tilke της Tilke Engineering and Architects. Στο βιογραφικό του ανήκει το Red Bull Ring στην Αυστρία, το Yas Marina Circuit στο Abu Dhabi, το Circuit of the Americas στο Texas και το Marina Bay Street Circuit στη Σιγκαπούρη, όλα με προκλητική και συναρπαστική διάταξη. Η νέα πίστα των 3.5 χιλιομέτρων περιλαμβάνει 22 στροφές, μεγάλη ευθεία με μήκος 800 μέτρα, μέγιστη ανηφορική κλίση 20% και μέγιστη κατηφορική 16% κι ένας γύρος έχει 250 μέτρα υψομετρική διαφοράς. Δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι παρά τις ελπιδοφόρες υποσχέσεις πάντως, δεν είναι μία πίστα που θα πιέσεις πραγματικά, γιατί οι διάδρομοι διαφυγής είναι ελάχιστοι και κάθε λάθος θα κοστίσει ακριβά.

Αν πάντως το παραπάνω δε σας αποθαρρύνει και κερδίσετε το λαχείο, το πλεονέκτημα της πολυτέλειας σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον αποδεικνύεται ανεκτίμητο προσόν για όποιον θέλει να πάρει μαζί όλη την οικογένεια. Αν ανήκετε σε αυτούς, υπολογίστε ότι βρίσκεται περίπου 110 χιλιόμετρα νότια του Tokyo.

The post Το Mini Nurburgring της Ιαπωνίας είναι ένας οδηγικός παράδεισος appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα