Η Mercedes δεν κατασκεύασε G63 με V12, οπότε το έκανε η Brabus

Η Mercedes-Benz G-Class είναι ένα ονειρικό μοντέλο, ειδικά στην έκδοση AMG G 63 χάρη στον bi-turbo V8 των 4.0 λίτρων της μάρκας από το Affalterbach. Μπαίνει σε πολλά γερμανικά μοντέλα και τα απογειώνει, καθώς αποδίδει 585 ίππους και 850 Nm ροπής, ενώ χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και τετρακίνηση. Η AMG G-Class ζυγίζει περίπου δυόμισι τόνους και παρά την αεροδυναμική περιπτέρου, είναι πολύ γρήγορη. Τέσσερα

και μισό δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση, το ψηφιακό ταχύμετρο θα δείξει 100 χλμ/ώρα.
Τι κρίμα όμως που η G63 δεύτερης γενιάς δεν είναι διαθέσιμη με V12 κινητήρα, τον έκοψαν οι κανονισμοί για τους ρύπους βλέπετε. Όχι πως ο V8 έχει ακόμα πολλά ψωμιά μπροστά του, αφού οδεύοντας προς το αναπόφευκτο ηλεκτρικό μέλλον, αυτή τη στιγμή η Mercedes εξελίσσει την EQG. Η G-Class μηδενικών εκπομπών ήδη γυρίζει τον κόσμο υπό τη μορφή πρωτοτύπων και μουλαριών εξέλιξης. Είναι λίγο σουρεαλιστικό θέαμα να βλέπεις το πάλαι ποτέ θηρίο να κινείται με απόλυτη ησυχία, αλλά με τη βοήθεια τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, να είστε σίγουροι ότι θα είναι πιο θανατηφόρα από ποτέ.

Για όσους αθεράπευτους θέλουν έναν V12 κάτω από το καπό, η λύση ονομάζεται G V12 900 και παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019. Περιορίστηκε μόνο σε δέκα αντίτυπα, ήταν έργο της Brabus κι ο κινητήρας προήλθε από την παλιά S 600 L. Ο κυβισμός αυξήθηκε από τα 6.0 στα 6.3 λίτρα, κι αφού ο διάσημος βελτιωτικός οίκος έκανε τα μαγικά του, κατέληξε να παράγει 900 άλογα – εξ ου και το 900 στην ονομασία. Η ροπή των 1.500 Nm περιορίστηκε στα 1.200 Nm για να προφυλαχθεί η μετάδοση. Με όλα αυτά, το τριάρι από το Μπραχάμι μπορούσε να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3.8 δευτερόλεπτα, με τον βελτιωτή τότε να το αποκαλεί « το πιο ισχυρό δωδεκακύλινδρο SUV στον κόσμο», κάτι που δεν ισχύει πλέον, καθώς τώρα υπάρχει η Ferrari Purosangue. Ακόμα κι έτσι πάντως, είναι τρομερό να έχεις τόση δύναμη σε ένα τέτοιο αμάξωμα. Φανταστείτε τη να ταξιδεύει στην ευθεία με 280 χλμ/ώρα…

Αν ήδη τη λιγουρεύεστε, σας έχουμε καλά νέα: το εικονιζόμενο αυτοκίνητο είναι προς πώληση. Έχει κάτι λιγότερο από 1.000 χιλιόμετρα, με την πρώτη του ταξινόμηση να χρονολογείται τον Μάρτιο του 2022 κι είναι προφανώς σε άριστη κατάσταση. Η καταχώρηση αποκαλύπτει ότι φοράει πολλά έξτρα, τόνους από ανθρακονήματα μέσα κι έξω, τροχούς 24 ιντσών και το εσωτερικό, το οποίο είναι λουσμένο με ατμοσφαιρικό φωτισμό, έχει άπειρο δέρμα. Η premium ταπετσαρία προστέθηκε ακόμη και στα δάπεδα και στο χώρο φόρτωσης πίσω από τα καθίσματα, ενώ τα λογότυπα της Brabus θυμίζουν την ιδιαίτερη φύση αυτής της εξαιρετικά δυνατής G-Wagen.

Ακόμα δεν έχουμε αναφέρει κουβέντα για το πόσο κοστίζει κι ίσως θα θέλετε να καθίσετε πρώτα, καθώς είναι πολύ ακριβή. Η αγγελία αναφέρει 695.000 €, χρήματα με τα οποία θα μπορούσατε να αγοράσετε τουλάχιστον τέσσερα ολοκαίνουρια G63 στις ΗΠΑ. Καθώς όμως η αξία της πρόκειται να αυξηθεί στο μέλλον, πιστεύουμε ότι θα πουληθεί στο ποσό που ζητά.

The post Η Mercedes δεν κατασκεύασε G63 με V12, οπότε το έκανε η Brabus appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα