Την έπεσε για ύπνο, τον πήγαινε το Autopilot, τον έπιασε η Τροχαία

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε γερμανική Autobahn στις 29 Δεκεμβρίου 2022. Οι αστυνομικοί της τροχαίας της Bamberg παρατήρησαν έναν μεσήλικα οδηγό Tesla που είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι του αυτοκινήτου καθώς ταξίδευε από την Bamberg προς τη Bayreuth. Η Αστυνομία θέλησε να υποβάλει τον οδηγό σε έλεγχο, ο οποίος όμως δεν αντιδρούσε στα σήματά τους και τις κόρνες από το περιπολικό, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Polizei Bayern (Βαυαρική Αστυνομία). Οι αξιωματικοί παρατήρησαν ότι ο οδηγός είχε

γείρει το ανακλινόμενο κάθισμα, είχε τα μάτια κλειστά και δεν κρατούσε το τιμόνι. Το όχημα διατηρούσε σταθερά την ίδια απόσταση από το περιπολικό και ταξίδευε με 110 χλμ/ώρα.

το μοναδικό Tesla στο οποίο μπορείς να κοιμηθείς χωρίς κίνδυνο για σένα και τους γύρω σου

Αφού δεν κατάφεραν να τον ξυπνήσουν, το περιπολικό συνόδευσε το Tesla για περίπου 15 λεπτά, όταν τελικά ο άνδρας ξύπνησε κι ακολούθησε τις οδηγίες του πληρώματος. Αφού βγήκε από το αυτοκίνητο, ο οδηγός παρουσίασε τυπικά συμπτώματα χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Οι δε Αστυνομικοί βρήκαν ένα βαράκι από αυτά που προσαρμόζονται στο τιμόνι για να ξεγελάσουν το σύστημα ασφαλείας του Tesla, ώστε να θεωρεί ότι τα χέρια του οδηγού είναι στο τιμόνι. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη συνήθεια, αφού αυτά τα αξεσουάρ επιτρέπουν στους οδηγούς να παραμελούν εντελώς την επίβλεψη στον δρόμο και να κάνουν οτιδήποτε άλλο μες στο όχημα. Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν χρησιμοποιήθηκε το απλό Autopilot (που φέρουν όλα τα Tesla στον βασικό τους εξοπλισμό) ή το Full Self Driving, που προσφέρει ανώτερες ιδιότητες και πληρώνεται αδρά (7.500 € στη χώρα μας). Τόσο η ανακοίνωση της Αστυνομίας, όσο και ξένα δημοσιεύματα, όλα αναφέρουν αυτολεξεί τη χρήση Autopilot.

Η Εισαγγελία της Bamberg ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τον οδηγό της Tesla, ο οποίος δεν επιτρέπεται πλέον να οδηγεί μέχρι να γίνει το δικαστήριο. 

The post Την έπεσε για ύπνο, τον πήγαινε το Autopilot, τον έπιασε η Τροχαία appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα