Τι θα γίνει αν βάλεις στο μίξερ ένα Chevrolet & φρουί ζελέ Γιώτης;

Αυτό είναι το ETV ή αλλιώς «Εξωγήινο Όχημα», μια δημιουργία του Mike Vetter, ιδιοκτήτη της εταιρίας The Car Factory με έδρα τη Φλόριντα, η οποία κατασκευάζει ρέπλικες υπεραυτοκινήτων. Ο Vetter ήταν υπάλληλος της Burger King και στον ελεύθερό του χρόνο ξεκίνησε να πουλά αυτοκίνητα ρέπλικες με βάση το Fiero, μέχρι που η Ferrari

κι η Lamborghini απείλησαν με μηνύσεις. Σε απάντηση, αποφάσισε να δημιουργήσει τα δικά του σχέδια αυτοκινήτων, τα οποία τον έκαναν εκατομμυριούχο.

Το ETV μοιάζει με ζελέ, ίσως με μέδουσα, αλλά σύμφωνα με το VIN του μοντέλου, από κάτω κρύβεται ένα Chevrolet Cobalt. Το διαστημικό όχημα κινείται από έναν μάλλον συνηθισμένο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.2 λίτρων που συνδέεται με τους μπροστινούς τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Περιμέναμε κάτι πιο εντυπωσιακό… Έστω τα μηχανικά μέρη ενός τρακαρισμένου Tesla.

Ολόκληρο το αμάξωμα είναι (προφανώς) ιδιοκατασκευή, με μοναδικό σχήμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο στο δρόμο. Το πρώτο ETV κυκλοφόρησε από το The Car Factory το 2014, βασιζόταν σε ένα Chevrolet Aveo και κόστισε 95.000 $, με αμάξωμα από fiberglass και πόρτες gullwing. Και ναι, στις ΗΠΑ είναι 100% νόμιμο.

Το όχημα εκτέθηκε στο Μουσείο Αυτοκινήτου του Λονδίνου, αλλά από τότε που το ίδρυμα χρεοκόπησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτή η μοναδική δημιουργία δοκίμασε την τύχη της στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Το ETV ήταν προς πώληση στη δημοπρασία Bonham’s με εκτίμηση τιμής μεταξύ 8.000-12.000 £ (10.000 € – 15.000 €), αλλά αποσύρθηκε πριν πραγματοποιηθεί η πώληση.

Τώρα ο Mike Vetter επιστρέφει με το νεότερο κομψοτέχνημά του. Είτε το στιλ του είναι του γούστου σας είτε όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατασκευή είναι εντυπωσιακή κι ότι το ETV είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό όχημα.

The post Τι θα γίνει αν βάλεις στο μίξερ ένα Chevrolet & φρουί ζελέ Γιώτης; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα