Θα δίνατε 60+ χιλιάρικα για ένα Peugeot 205 GTi των 200 ίππων;

Το Peugeot 205 GTi θεωρείται ευρέως ως ένα από τα καλύτερα hot hatch που έχουν κατασκευαστεί ποτέ κι η Tolman Engineering από τη Μεγάλη Βρετανία μόλις αποκάλυψε το πρώτο πλήρως ανακατασκευασμένο μοντέλο που της παρήγγειλε πελάτης. Γνωστό απλά ως Tolman Edition, η απόλυτη έκδοση του Peugeot 205 GTi ζωντανεύει στο εργαστήριο της εταιρίας στο Warwickshire. Ξεκινά τη ζωή του ως ένα

γυμνό αμάξωμα που λαμβάνει αντιδιαβρωτική προστασία και κεραμική επίστρωση προτού η Toman ασχοληθεί με τη βελτίωση κάθε άλλης πτυχής του αυτοκινήτου.

Μία από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις είναι η βελτίωση του κινητήρα των 1.9 λίτρων. Με 16βάλβιδη κεφαλή, διαφορετικούς εκκεντροφόρους, γκάζι fly-by-wire, ECU της Motec και νέα εξάτμιση, αποδίδει πλέον πάνω από 200 ίππους. Το μπλοκέ διαφορικό της Quaife αναλαμβάνει να περάσει ομαλά στον δρόμο.

Η Tolman Engineering έχει επίσης κάνει τα μαγικά της στο κιβώτιο του 205 GTi με αποτέλεσμα καλύτερη αίσθηση στις αλλαγές των ταχυτήτων. Αναφορικά με το πλαίσιο, η εταιρία έδειξε πολλή προσοχή ώστε να διατηρήσει και να αναβαθμίσει το ήδη εξαιρετικό: ρύθμισε εκ νέου τα αμορτισέρ της Bilstein, έβαλε ρυθμιζόμενους κάτω βραχίονες, νέα πίσω αντιστρεπτική μπάρα, βελτίωσε την κρεμαγιέρα, μεγαλύτερους δίσκους και δαγκάνες της AP Racing (χρεώνοντια επιπλέον) και μεταλλικά σωληνάκια φρένων.

Στην καμπίνα του Tolman 205 GTi βρίσκεται μια προαιρετική οθόνη της Motec LCD στο ταμπλό, πλήρως ανανεωμένα καθίσματα, νέες μοκέτες, τιμόνι alcantara, ηχοσύστημα Blaupunkt με διακριτικό subwoofer και σύνδεση Bluetooth. Ο ιδιοκτήτης αυτού του πρώτου παραδείγματος έχει επίσης τοποθετήσει ένα σύστημα ασφαλείας που περιλαμβάνει απομακρυσμένο έλεγχο του κεντρικού κλειδώματος, συναγερμό, σύστημα ακινητοποίησης, σύστημα εντοπισμού κι έλεγχο μέσω smartphone.

«Η κυρίαρχη εντύπωση από όσους οδήγησαν το αυτοκίνητο εξέλιξης ήταν ότι προκαλεί πολύ έντονα συναισθήματα», δήλωσε ο Chris Tolman. «Οι οδηγοί έβγαιναν από το αυτοκίνητο χαμογελώντας, έχοντας ξαναγευθεί αυτό το συναίσθημα που είναι τόσο δύσκολο να βρεις στα σημερινά σπορ αυτοκίνητα. Πίσω στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, για μένα και είμαι σίγουρος για πολλούς άλλους, τα 205 GTi πρόσφεραν αυτή την ανόθευτη εμπειρία. Θέλαμε να ξαναδημιουργήσουμε την αίσθηση του να είσαι ένα με το δρόμο, ένα αυτοκίνητο στο οποίο μπορείς απλά να απολαύσεις οποιαδήποτε διαδρομή. Τα σημερινά hot hatches ξεπερνούν τους προκατόχους τους σε πάρα πολλούς τομείς, αλλά παρά το γεγονός ότι έχουν πολλή δύναμη και βγάζουν τόνους πρόσφυσης, δεν καταφέρνουν να ξυπνήσουν τη συναισθηματική εμπλοκή που μας έκανε να νιώθουμε ξεχωριστοί με το 205».

Αν θέλετε κι εσείς ένα Peugeot 205 GTi, φροντισμένο από την Tolman Engineering, υπολογίστε τουλάχιστον 55.000 £ (63.000 €).

The post Θα δίνατε 60+ χιλιάρικα για ένα Peugeot 205 GTi των 200 ίππων; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα