Τέλος για το Audi A3, θα αντικατασταθεί από ηλεκτρικό μοντέλο

Η Audi θα λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο αναμένεται να βασίζεται στην ακυκλοφόρητη ακόμη νέα πλατφόρμα EV του Ομίλου Volkswagen. «Έχουμε θέσει ως στόχο να γίνουμε μια 100% ηλεκτρική εταιρία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Markus Duesmann, στην ετήσια διάσκεψη των μέσων ενημέρωσης της Audi νωρίτερα σήμερα. «Μέχρι το 2027, επιδιώκουμε να προσφέρουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα σε κάθε βασική κατηγορία. Πρόσφατα αποφασίσαμε να λανσάρουμε ένα επιπλέον ηλεκτρικό βασικό μοντέλο κάτω από το Audi Q4 e-tron».

Αν και το υψηλόβαθμο στέλεχος δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, το νέο μοντέλο αναμένεται να χρησιμεύσει ως αντικαταστάτης του A3, αναφέρει το Carscoops. Το νέο βασικό EV αναμένεται να προσφέρεται ως τετράθυρο hatchback και τετράθυρο sedan κι αναμένεται να βασίζεται στην πλατφόρμα SSP (Scalable Systems Platform) γενιάς της Volkswagen. Φέρει την κωδική ονομασία Project Trinity, αν και ξεχωριστές αναφορές υποδεικνύουν ότι η πλατφόρμα είχε αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της εξέλιξής της. Η VW έχει δηλώσιε στο παρελθόν ότι η πλατφόρμα SSP θα είναι μια βελτίωση σε σχέση με την τρέχουσα πλατφόρμα MEB, προσφέροντας αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα.

Η πλατφόρμα θα μπορεί επίσης να φορτίζει με ταχύτητες 270 kW, κάτι που θα επιτρέψει στα EV που βασίζονται σε αυτήν να αποκτούν έως και 130 χιλιόμετρα επιπλέον αυτονομίας σε μόλις 10 λεπτά. Το νέο ηλεκτρικό Audi θα επωφεληθεί από τη νέα τεχνολογία μπαταριών «Unified Cell» της VW, αλλά θα είναι επίσης συμβατό με μπαταρίες στερεάς κατάστασης. Ο Duesmann πρόσθεσε ότι η Audi σχεδιάζει να αποκαλύψει 20 νέα μοντέλα, περισσότερα από τα μισά από τα οποία θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, έως το 2025. Η αντικατάσταση του ηλεκτρικού A3 της Audi πιθανότατα θα ακολουθήσει την άφιξη του Q6 e-tron, του πρώτου μοντέλου που θα βασίζεται στην επίσης νέα πλατφόρμα υψηλής τεχνολογίας Premium Platform Electric (PPE).

The post Τέλος για το Audi A3, θα αντικατασταθεί από ηλεκτρικό μοντέλο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις CarTalk.gr