Τα ηλεκτρικά γίνονται όλο και πιο ελκυστικά στους Αμερικάνους

Σύμφωνα με την τελευταία Αμερικάνικη Μελέτη Εξέτασης Ηλεκτρικών Οχημάτων, το 24% των Αμερικανών είναι τώρα «πολύ πιθανό» να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός ηλεκτρικού μοντέλου όταν αγοράζει ή μισθώνει το επόμενο όχημά του, αναφέρει δημοσίευμα του Carscoops. Αυτό είναι αυξημένο κατά 4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και η JD Power αποδίδει την αύξηση σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής νέων μοντέλων, όπως τα pick-up.

Όπως εξήγησε ο ανώτερος διευθυντής λιανικής πώλησης αυτοκινήτων της JD Power,

Stewart Stropp, «η προσθήκη νέων μοντέλων EV έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών». Σημείωσε επίσης ότι «αρκετά νέα μοντέλα από παραδοσιακές μάρκες βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας».

Αν κι αυτά είναι καλά νέα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, η έρευνα μπορεί να διαβαστεί κι ανάποδα. Ενώ το 24% των καταναλωτών θεωρεί «πολύ πιθανό» το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα EV, αυτό σημαίνει ότι το 76% των αγοραστών καινούριων οχημάτων λένε ότι «δεν είναι πολύ πιθανό» να αγοράσουν ένα. Ένα τεράστιο 34% των ανθρώπων που δήλωσαν ότι είναι απίθανο να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, είπαν ότι δεν έχουν πρόσβαση σεη φόρτιση στο σπίτι ή στην εργασία τους. Επιπλέον, μόνο το 17% των ενοικιαστών ήταν «πολύ πιθανό» να εξετάσει το ενδεχόμενο να πάρει ένα EV σε αντίθεση με το 27% των ιδιοκτητών σπιτιού. Όχι μόνο επειδή έχουν την ανασφάλεια της αλλαγής οικίας (όπου η επόμενη μπορεί να μη διαθέτει ευχέρεια φόρτισης), αλλά κι επειδή οι ιδιοκτήτες κατοικιών τείνουν να είναι πιο εύποροι και μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις υψηλότερες τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων.

Φαίνεται ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τονωθεί το ενδιαφέρον είναι η έκθεση των καταναλωτών σε ηλεκτρικά οχήματα. Ενώ μόνο το 11% των ερωτηθέντων χωρίς προσωπική εμπειρία με ηλεκτρικά οχήματα δήλωσε ότι ήταν «πολύ πιθανό» να εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 24% μεταξύ εκείνων που είχαν μπει σε ένα EV. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται στο 34% μεταξύ εκείνων που έχουν ήδη οδηγήσει ηλεκτρικό όχημα.

Είναι ενδιαφέρον ότι από τους ήδη ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, μόνο το 48% δήλωσε ότι ήταν «πολύ πιθανό» να εξετάσει ένα άλλο EV για την επόμενη αγορά του. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες premium οχημάτων ήταν πιο πιθανό να σκεφτούν ένα EV για την επόμενη αγορά τους. Ωστόσο, η «πολύ πιθανή» εκτίμηση αυξήθηκε κατά 6% για τα πιο εμπορικά μοντέλα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

The post Τα ηλεκτρικά γίνονται όλο και πιο ελκυστικά στους Αμερικάνους appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα