Πωλείται μία από τις έξι Alfa Romeo 1900C Sprint Supergioiello

Ενώ σχεδόν κάθε Alfa Romeo είναι ένα έργο τέχνης σε τέσσερις ρόδες (εκτός από εσένα, Arna), υπάρχουν μερικές δημιουργίες που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες. Η 33 Stradale , η C52 Disco Volante, η 8C κι η 1750 GTV είναι μερικά μόνο από τα αριστουργήματα που μας έρχονται στο μυαλό. Αλλά αυτή η Alfa Romeo 1900C Sprint Supergioiello του 1953 είναι μια διαφορετική περίπτωση, γιατί η ομορφιά

συνδυάζεται με τη σπανιότητα, ενώ κρύβει κι ένα ιδιαίτερο αγωνιστικό παρελθόν. Και τώρα μπορεί να γίνει δική σας.

Μερικοί από τους πιο διάσημους σχεδιαστές στον κόσμο εργάστηκαν στην πλατφόρμα της 1900, συμπεριλαμβανομένων των Zagato, Touring, Pininfarina και Bertone, με τον καθένα να καταθέτει τις προτάσεις του. Η Supergioiello κατασκευάστηκε από τον Ghia κι αποδείχθηκε μία από τις πιο σπάνιες 1900: άρχισαν να κατασκευάζονται 18–20 κι ολοκληρώθηκαν μόλις έξι.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αγοράστηκε αρχικά για αγωνιστική χρήση από τον Gumersindo Garcia Fernandez, ο οποίος συμμετείχε στο Rallye Monte-Carlo του 1955, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις. Στη συνέχεια πουλήθηκε σε έναν άλλο οδηγό rally, οπότε συνέχισε να έχει αγωνιστική παρουσία ως το 1961, όταν ένα ατύχημα έβαλε τέλος στην αγωνιστική του σταδιοδρομία.

Το αυτοκίνητο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε διαφορετική μετώπη από την Carrozzeria Touring, προφανώς μετά από κάποιο συμβάν κι εξαιτίας της πολυπλοκότητας του αρχικού σχεδιασμού. Όμως, χάρη σε μια προσπάθεια αποκατάστασης από έναν Πορτογάλο συλλέκτη, η Supergioiello επανήλθε στην αυθεντική της μορφή χάρη στην Cognolato, μια εταιρία που ειδικεύεται στην αποκατάσταση μερικών από τα πιο εμβληματικά σχέδια από Ιταλούς καροσερί αμαξωμάτων.

Στην πιο πρόσφατη αποκατάσταση του 70χρονου οχήματος, ξαναβάφτηκε στην αρχική του απόχρωση Rame Metallizzato (Μεταλλικός Χαλκός), με τεράστια λευκά αυτοκόλλητα 400 στις πόρτες, τα νούμερα που φορούσε στους πρώτους του αγώνες. Από τότε που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 78 χιλιόμετρα. Η δημοπρασία, με οικοδεσπότη την Car & Classic, ξεκινά την Κυριακή και λήγει στις 24 Σεπτεμβρίου, με ενδεικτική τιμή 640.000 £ (περίπου 744.000 € σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες).

The post Πωλείται μία από τις έξι Alfa Romeo 1900C Sprint Supergioiello appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα