2.575,79 χιλιόμετρα με μία φόρτιση από μπαταρία μόλις 15.5 kWh

Χωρίς βοήθεια από την ηλιακή ενέργεια, φοιτητές από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM) στη Γερμανία σημείωσαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη αυτονομία ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον κόσμο με το μονοθέσιο πρωτότυπο muc022, που κάλυψε 2.575,79 χιλιόμετρα πριν αδειάσει τελείως την μπαταρία του. Για να το επιπετύχει αυτό, η ομάδα TUfast Eco τροποποίησε το όχημα που χρησιμοποίησε προηγουμένως σε άλλους διαγωνισμούς, κάνοντάς το όσο το δυνατόν πιο αεροδυναμικό κι ελαφρύ, αλλά και με μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 15.5 κιλοβατώρες. Τα αποδοτικά ηλεκτρικά θα κάλυπταν λίγο πάνω από 100

χιλιόμετρα με μόλις 15.5 kWh, αλλά όχι το πρωτότυπο: ζυγίζει μόλις 170 κιλά, έχει έναν μόνο ηλεκτρικοκινητήρα με απόδοση μόλις 400 watt, ενώ ο συντελεστής οπισθέλκουσας υπολογίζεται σε μόλις 0.159 Cd. Και βέβαια, η μετωπική του επιφάνεια είναι αμελητέα.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο 0-100: λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο!

Η ομάδα ξεκίνησε να γράφει χιλιόμετρα σε ένα άδειο υπόστεγο αεροπλάνων στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Πέρασαν τέσσερις ημέρες, έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ των 1.608,54 χιλιομέτρων αλλά καθώς η μπαταρία είχε ακόμα ζωή, συνέχισαν να οδηγούν για άλλες δύο ημέρες. Τελικά σταμάτησαν μετά από 99 ώρες οδήγησης, κατά τη διάρκεια των οποίων ορισμένα μέλη της ομάδας TUfast Eco κοιμόντουσαν στο υπόστεγο.

Αν εντυπωσιάζεστε από τις μόλις 13.7 kWh/100 χιλιόμετρα που κατανάλωσε στα χέρια μας το Tesla Model 3 SR+ (η χαμηλότερη μέση δοκιμής που έχουμε μετρήσει), το πρωτότυπο καταναλώνει ούτε το ένα εικοστό: μόλις 0.6 kWh/100 χλμ.! Η ομάδα εξέθεσε το αυτοκίνητό της στην έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο, όπου ένας εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Guinness απένειμε στους σπουδαστές το βραβείο «μεγαλύτερης απόστασης με ηλεκτρικό όχημα με μία φόρτιση, χωρίς ηλιακή ενέργεια».

The post 2.575,79 χιλιόμετρα με μία φόρτιση από μπαταρία μόλις 15.5 kWh appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα