Πήγε στο λούνα-παρκ, το iPhone 14 νόμιζε ότι τράκαρε κι έπαιρνε το 112

Όταν παρουσιάστηκε πρόσφατα, η Apple εξήρε βαθμό την ικανότητα του τελευταίου iPhone της να εντοπίζει τροχαία ατυχήματα και να επικοινωνεί αυτόματα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Τώρα, ωστόσο, οι αναφορές δείχνουν ότι το χαρακτηριστικό είναι επιρρεπές σε ψευδή περιστατικά. Η Wall Street Journal επικοινώνησε πρόσφατα με τη Sara White, μια 39χρονη οδοντίατρο που πρόσφατα πέρασε μια μέρα με την οικογένειά της στο λούνα παρκ Kings

Island κοντά στο Cincinnati του Ohio. Ενώ ήταν εκεί, έβαλε το νέο της iPhone 14 στην τσέπη και μπήκε σε ένα roller coaster.

Όσο εκείνη απολάμβανε τη βόλτα της, ο συνδυασμός των έντονων πλευρικών επιταχύνσεων και των δυνατών θορύβων ενεργοποίησαν την ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης για τροχαίο ατύχημα.

Since the iPhone 14 went on sale, the 911 dispatch center near Kings Island amusement park has received at least six phones calls saying:

“The owner of this iPhone was in a severe car crash…”

Except, the owner was just on a roller coaster.

by me: https://t.co/hp1fHZBIf6 pic.twitter.com/i0lZPoWzGz

— Joanna Stern (@JoannaStern) October 9, 2022

Όταν τελικά κοίταξε το τηλέφωνό της, είχε πολλές κλήσεις κι ένα φωνητικό μήνυμα από εκπρόσωπο έκτακτης ανάγκης που τη ρωτούσε αν ήταν καλά. Αν κι άκουσαν τους ήχους του λούνα-παρκ, οι ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης έστειλαν μια ομάδα στη White για να βεβαιωθούν ότι ήταν όντως καλά. Φυσικά, στους first responders δεν είναι ευχάριστο να λαμβάνουν ψευδείς ειδοποιήσεις, επειδή είναι σπατάλη πόρων και μπορεί να δυσκολέψει την ανταπόκριση σε πραγματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αλλά δεν είναι οι μόνοι που περιστασιακά τίθενται άσκοπα σε εγρήγορση από τη νέα λειτουργία της Apple. Η εφημερίδα επικοινώνησε επίσης με τον Douglas Sonders, έναν αναβάτη μοτοσικλέτας του οποίου το iPhone 14 έπεσε από τη βάση του τιμονιού του στον δρόμο. Και σε αυτήν την περίπτωση, το τηλέφωνο ανίχνευσε πρόσκρουση.

Αν και λειτούργησε σωστά, αφού όντως υπήρξε πρόσκρουση, ο Sonders δεν κατάφερε να βρει το τηλέφωνο κι επομένως δεν μπόρεσε να ακυρώσει τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης που στέλνει το iPhone 14 στις επαφές έκτακτης ανάγκης του ιδιοκτήτη. Μετά το περιστατικό, η σύντροφος του αναβάτη, Gabriel Kennedy, ειδοποιήθηκε μέσω μηνύματος που δήλωνε ότι «το iPhone εντόπισε σύγκρουση».

Τολμάς να μην ξαναφορέσεις κράνος μετά το παρακάτω βίντεο;

«Είχα φρικάρει. Σκεφτόμουν το χειρότερο», είπε η Kennedy. «Ο καλύτερός μου φίλος πέθανε σε τροχαίο ατύχημα […] και το ξαναέζησα όλο από την αρχή».

Η Apple λέει ότι αυτή η νέα δυνατότητα είναι πολύ ακριβής, αλλά καθώς όλο και περισσότερα iPhone 14 κυκλοφορούν στην αγορά, φαίνεται αναπόφευκτο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά όλο και συχνότερα. Η εταιρία ωστόσο δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει τη λειτουργία. Εν τω μεταξύ, όσοι κάτοχοι πηγαίνουν σε τρενάκια λούνα-παρκ ή συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες υψηλών επιταχύνσεων, καλά θα κάνουν να μπουν στις ρυθμίσεις και να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία.

The post Πήγε στο λούνα-παρκ, το iPhone 14 νόμιζε ότι τράκαρε κι έπαιρνε το 112 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα