Παράξενο ξεσκέπαστο Subaru Impreza STi πωλείται 60 χιλιάρικα

Το Impreza STi είναι ήδη ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο αλλά τούτο δω είναι ένα και μοναδικό. Όπως κι η ξεσκούφωτη Celica, που σας είχαμε παρουσιάσει πριν ένα μήνα, δεν αποτελεί εργοστασιακό μοντέλο αλλά τροποποιήθηκε από τη Newport Specialty Cars της Placentia στην California τον Ιανουάριο του 2011. Έχει διανύσει μόλις 18.399 χιλιόμετρα και τώρα πωλείται για 59.980 $.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει προς πώληση στο διαδίκτυο. Το 2017, η Manchester Subaru

στο New Hampshire ζητούσε 27.000 δολάρια. Τώρα πωλείται μέσω του Patriot Nissan of Salem κι ενώ δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τον υπερδιπλασιασμό της τιμής μέσα σε μια πενταετία, λες και πρόκειται για κάποιο κλασικό μοντέλο, είναι σίγουρα κάτι το μοναδικό.

Κατά τη μετατροπή του αυτοκινήτου σε cabrio, η Newport Specialty Cars έκοψε την οροφή αλλά διατήρησε τις μεσαίες κολόνες. Στη συνέχεια τοποθέτησε στο WRX STi μια αναδιπλούμενη μαλακή οροφή. Το Drive σημειώνει ότι η Newport Specialty μετέτρεψε μόλις πέντε μοντέλα STi σε cabrio κι ότι μόνο τέσσερα από αυτά κυκλοφορούν ακόμα.

Αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τη δομική ακαμψία του βαρέως τροποποιημένου Subaru χωρίς να το οδηγήσουμε, η μετατροπή φαίνεται προσεγμένη και να μην επηρεάζει ιδιαίτερα την πρακτικότητα του αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα, διατηρεί την αρχική διάταξη των πέντε θέσεων καθώς η μαλακή οροφή αναδιπλώνεται στο πίσω καπό.

The post Παράξενο ξεσκέπαστο Subaru Impreza STi πωλείται 60 χιλιάρικα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα